potvrđena presuda

Čačić mora u zatvor na 11 mjeseci, tri godine ne smije voziti

'05.09.2012. , Zagreb -  Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva Radimir Cacic sastao se danas s gradonacelnikom londonskog Cityja Aldermanom Davidom Woottonom,   Photo: P
'Patrik Macek/PIXSELL'
22.01.2013.
u 11:28

Izrečena presuda istovjetna je mađarskoj, samo je usklađena s hrvatskim zakonima

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je presudu mađarskog suda Radimiru Čačiću odlučivši da se Čačić osuđuje na godinu dana i 10 mjeseci zatvora. Prema odluci Županijskog suda, Čačić, nakon što odsluži najmanje polovicu kazne, može tražiti uvjetni otpust. Uz to mu je izrečena i zabrana upravljanja vozilima u trajanju od tri godine, a to je mjera koja počinje teći nakon pravomoćnosti presude.

Kako je kazala Ivana Čalić, zamjenica glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda, izrečena presuda istovjetna je mađarskoj, samo je usklađena s hrvatskim zakonima. Prema presudi mađarskog suda, Čačić je osuđen na 22 mjeseca zatvora, s tim da prvi dio kazne, 11 mjeseci, mora provesti u zatvoru, dok mu je ostatak zamijenjen uvjetnom kaznom. Odlukom hrvatskog suda uvjetni otpust moći će tražiti kad odsluži najmanje polovicu kazne, a o tome će tada odlučivati komisija za uvjetni otpust.

Čačić na ovu odluku ima pravo žalbe u roku od 15 dana nakon što primi pisani otpravak presude.

>> Odluka donesena, no znat će se kakva je kad je pošalju strankama

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije