Izvanredna sjednica

Budimir pri istom stavu, odbio potpisati smjenu SDA ministara

budimir
VL FOTO
18.06.2012.
u 15:12

Zahtjev za održavanje izvanredne sjednice potpisalo je 28 zastupnika iz SDP-a i 15 zastupnika iz HDZ-a i HDZ 1990.

"U Zastupnički dom Parlamenta FBiH došao je zahtjev za održavanje izvanredne sjednice ovog doma i mi ćemo se ponašati u skladu s Poslovnikom te ćemo zakazati izvanrednu sjednicu, a podnositelji zahtjeva će morati obrazložiti razloge odžavanja ove sjednice", rekao je danas nakon sastanka s predsjednikom FBiH Živkom Budimirom, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Denis Zvizdić.

Sukladno ovome, u narednih nekoliko dana bit će održana sjednica Kolegija Doma FBiH. U skladu s Poslovnikom, izvanredna sjednica mora biti zakazana u maksimalnom roku od 14 dana: "Zahtjev za održavanje izvanredne sjednice potpisalo je 28 zastupnika iz SDP-a i 15 zastupnika iz HDZ-a i HDZ 1990. Do sada nisu stigli potpisi zastupnika iz SBBBiH", kazao je Zvizdić. S Budimirom, Zvizdić je razgovarao o aktualnoj političkoj situaciji, a zaključak sastanka je da će se rukovodstvo Parlamenta FBiH i rukovodstvo FBiH ponašati u skladu s ustavom i s polovnicima.

Dodao je da je Budimir ostao pri stavu da u ovom trenutku i zbog načina na koji se zahtijeva od njega neće potpisati smjenu federalnih ministara iz reda SDA-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?