Predsjednik FBiH

Budimir: Nisam rekao da je Armija BiH u ratu napadala Hrvatsku!

Živko Budimir
Marko Mrkonjić/PIXSELL
28.05.2013.
u 09:41

- Još jednom ću ponoviti ono što sam sinoć rekao, a to je da je sa teritorije BiH vršena agresija na Republiku Hrvatsku – rekao je Budimir.

Predsjednik Federacije BiH danas je demantirao da je sinoć u emisiji "Pošteno" FTV-a kazao kako je Armija BiH napadala Hrvatsku te je dodao da su neki mediji pogrešno interpretirali ono što je rekao, piše Klix.

- Još jednom ću ponoviti ono što sam sinoć rekao, a to je da je sa teritorije BiH vršena agresija na Republiku Hrvatsku i podsjetit ću vas na 1991. godinu i događanja u Dubrovniku i Ravnom, a nakon toga se sjetite Slavonskog Broda, Županje i drugih prostora u Hrvatskoj koji su napadani sa teritorija BiH. To sam rekao i u emisiji, a nikako da je Armija BiH napadala Hrvatsku - kazao je Budimir koji smatra da krivim interpretacijama njegovih riječi ga žele diskreditirati u bošnjačkom narodu.

"Svi znamo da su to činile postrojbe na prostoru BiH"

- Vjerujem da takvo nešto Bošnjacima vrijeđa inteligenciju, ali jednako tako i moju. Svi znamo da su to činile postrojbe na prostoru BiH, da li su to bile samo postrojbe Republike Srpske ili i postrojbe koje su iz BiH dolazile iz Jugoslavije i vršile agresiju na Hrvatsku - kazao je Budimir.

Dnevni avaz je u tekstu objavljenom na svojim stranicama napisao da je Budimir kazao da je Armija BiH napadala Hrvatsku što je dovelo do ovog Budimirovog demantija.

Na pitanje novinarke da prokomentira presudu koja će sutra biti izrečena šestorici Hrvata iz BiH, Budimir je kazao da se u nedjelju "molio za njih i za suca Haaškog suda, da kroz svoju odluku uvaži istinu prije svega, činjenice, i da ne bude vođen nikakvim drugim motivima".

"Prije bi se moglo reći da je postojala agresija s teritorija BiH na Hrvatsku"

– Moj je stav da bi se, da je netko drugi bio na poziciji tih ljudi, događale puno ružnije stvari od onih koje su se događale – rekao je Budimir. Na pitanje kakve će biti posljedice ako se presuda donese s kvalifikacijom da je postojao međunarodni sukob, odnosno agresija Hrvatske na BiH, Budimir je kazao da se ne može donijeti "odluka da je postojala agresija Hrvatske na BiH". – Prije bi se moglo reći da je postojala agresija s teritorija BiH na Hrvatsku – rekao je Budimir.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?