Ovog vikenda

Brotnjo favorit za vrh, ostali bez velikih ambicija

Brotnjo
17.11.2012.
u 11:34

Prvenstvo se odgađalo dva puta. Ipak, natjecanje će početi ovaj vikend. Klubovi, kao i uvijek, grcaju u novčanim problemima

Ovog vikenda starta Prva malonogometna liga Federacije BiH. Prvenstvo se dva puta do sada odgađalo zbog zahtjeva klubova prema Federalnom savezu za jednim sastankom, na kojem su željeli zatražiti organizaciju jedinstvene malonogometne lige, te još ukazati na tešku materijalnu situaciju s kojom se klubovi moraju svakodnevno nositi. Do spomenutog sastanka nije došlo, ali nakon odgoda prvenstvo ipak treba početi ovaj vikend.

Derbi u Mostaru

Derbi kola u Mostaru će igrati Karaka i Brotnjo. Karaka je u sezonu ušla s prilično pomlađenim sastavom. - Težeg protivnika nismo mogli dobiti na otvaranju sezone. Brotnjo je sigurno jedan od pretendenata za naslov prvaka. Ipak, učinit ćemo se kako bi na našem terenu ostali neporaženi - kazao nam je Sejudin Rebac, trener Karake, koji je izjavio kako su ambicije za ovu sezonu ostanak u ligi, te uvođenje novih mladih igrača u momčad.

Promjene kadra


- Dat ćemo naš maksimum na svakom susretu. Možda nam nedostaje malo iskustva, ali nastojat ćemo to kompenzirati borbenošću - dodao je Rebac. S druge strane, na klupi Brotnja momčad će voditi jedna od hercegovačkih legendi Mario Prskalo Unana, koji se aktivirao nakon duže stanke odsustva iz nogometa/malog nogometa.

- Dobro smo radili u ova dva mjeseca. Igrači jedva čekaju prvu utakmicu, koja će nam sigurno biti pokazatelj učinjenog u prethodnom razdoblju.

Smatram kako smo nešto jači u odnosu na prošlu sezonu, ali to moramo dokazati i na terenu - kazao nam je Mario Prskalo Unana. Brotnjo u ovoj sezoni ima ambiciju dohvatiti jedno od prva dva mjesta na ljestvici, mjesta koja jamče doigravanje za prvaka BiH. Mostarski Comunicare ima ambicije ostati u ligi. Taj klub na početku ima nezgodno gostovanje u Banovićima. - Promijenili smo donekle igrački kadar, jer napustilo nas je nekoliko nositelja igre. Tako nešto bilo je i razumljivo zbog teške novčane situacije s kojom se bori cijeli sport u gradu na Neretvi, pa tako i mi. Nastojat ćemo dati naš maksimum te ostvariti ostanak u ligi - kazao nam je Zdravko Čagalj, voditelj kluba. Parovi 1. kola: Mostar SG - Kaskada (subota 16.30 sati), Banovići - Comunicare 20, Karaka - Brotnjo nedjelja 17.45, Drina - Centar (?).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije