UNIŠTAVANJE UTJECAJA

Britanski hakeri srušili Al-Qaedaine web stranice

internet
05.07.2011.
u 08:04

Napad podsjeća na onaj britanskih tajnih službi koje su nedavno upute za slaganje bombi zamijenile receptima za kolače

Skupina britanskih hakera srušila je Al-Qaedainu komunikacijsku mrežu i internetske stranice te spriječila terorističku organizaciju da objavljuje poruke i videe. Sa svojim napadom hakeri su, kako javlja MacVideo, počeli prije nekoliko dana te su postupno uništavali Al-Qaedain utjecaj na internetu.

Ovaj napad podsjeća na nedavni napad britanskih tajnih službi koje su na stranicama Al-Qaedae upute o sastavljanju bombe zamijenili receptima za kolače Stručnjaci očekuju kako će Al-Qaeda "povratiti" kontrolu nad svojim stranicama kroz nekoliko dana, ali također smatraju kako su ovi hakerski napadi bili iznimno dobro koordinirani te kako su koristili neke vrlo sofisticirane tehnike rušenja internetskih stranica.

Nije isključeno ni da iza hakera stoje britanske vlasti. To bi uveliko objasnilo stručnost ovih hakera, a tome u prilog ide i činjenica kako je britanska vlada bila iza "zafrkancije" s receptima za kolače.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?