ODRŽANA SJEDNICA

Bošnjački vijećnici gase komunalna poduzeća u Mostaru

vijecnica
Braco Selimović
17.05.2012.
u 23:15

Usvojena Odluka o provedbi Odluke Gradskog vijeća Grada Mostara od 20.12.2006. i provedbi Dinamičkog plana JP. Komunalno d.o.o - Gašenje JP \"Parkovi\" i JP \"Komos\" i uspostava JP \"Komunalno\" doo Mostar

U novoj zgradi Gradske vijećnice danas je održana 44. sjednica Gradskog vijeća Mostara, kojoj nisu nazočili vijećnici Kluba Hrvata. Na sjednici je bilo prisutno 19 vijećnika.

Sjednici nije nazočio ni gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić. Vijećnici su usvojili Odluku o vršenju ovlasti Grada Mostara u gospodarskim društvima sa učešćem državnog kapitala te Odluku o provedbi Odluke Gradskog vijeća Grada Mostara broj 01-021339/06 od 20.12. 2006. godine i provedbi Dinamičkog plana Javnog poduzeća Komunalno d.o.o.

Vijećnici su usvojili i zaključak u kojem pozivaju gradonačelnika i ostale vijećnike na konstruktivan dijalog i buduću suradnju.

Na samom početku sjednice predsjednik Gradskog vijeća Murat Ćorić kazao je kako je za jutros, prije održavanja ove sjednice, bio zakazan nastavak 43. sjednice Gradskog vijeća na kojem bi se razmatrao prijedlog proračuna Grada Mostara za 2012. godinu, ali da se vijećnici Kluba Hrvata nisu pojavili.

Ćorić je kazao kako je od gradonačelnika Bešlića kasno sinoć dobio mail u kojem gradonačelnik ističe da kao član HDZ-a BiH poštuje stav mostarskog Gradskog odbora te stranke i da neće sudjelovati \"u zakazanim sjednicama Gradskog vijeća koje se jednostrano bez konzultacija zakazuju u Gradskoj vijećnici, dok se ne razrješi \'spomenička kriza kod Gradske vijećnice\'.

Bešlićevo pismo

-  Izvješćujem da sam u popodnevnim satima 17. Svibnja. 2012. godine dobio stav Gradskoga odbora HDZ-a BiH oko održavanja sjednica u Gradskoj vijećnici. Želim istaći da sam član HDZ-a BiH i poštujem doneseni stav svoje stranke. To znači da neću sudjelovati u zakazanim sjednicama Gradskoga vijeća koje se jednostrano bez
konzultacija zakazuju u Gradskoj vijećnici dok se ne razriješi „spomenička kriza kod Gradske vijećnice“. Apeliram na predsjedništvo Gradskoga vijeća te Vas molim da se žurno po mogućnosti odmah odredi druga lokacija i da se nastavi održavanje zakazanih sjednica, kako bi rješavali najvitalnije probleme grada. Cilj mora biti omogućiti preduvjete za sudjelovanje svih vijećnika u sjednicama, jer je to jedini način da se donese proračun i planovi. Upozoravam da je ovaj grad imao mnogo neprilika u bliskoj prošlosti, od kojih se građani još uvijek nisu oporavili. Danas gradsko vijeće svojim stavovima i nerješavanjem važnih pitanja pokazuje svoje ne htjenje ka razvoju, stabilnosti, harmonizaciji odnosa te tako doprinosi nestabilnosti. Postavimo svi sebi pitanje imamo li želje i htjenja da nešto uradimo za grad i
građane ili da pravimo ovaj grad nepodnošljivim za življenje. Želim vjerovati i apelirati da se urazumimo i nešto zajednički poduzmemo za dobrobit grada - priopćio je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Ostavka Gilje

Marko Gilja, predsjednik Kluba hrvatskih zastupnika u Gradskom vijeću Mostara je iz osobnih razloga podnio ostavku ovu dužnost.

Poruka vijeća HDZ-a BiH

Klub vijećnika HDZ-a BiH neće nazočiti sjednici Gradskoga vijeća Grada Mostara zakazanoj za petak, 18. svibnja 2012. godine u Gradskoj vijećnici. Razlog je činjenica što ni večer uoči zasjedanja Gradskoga vijeća Grada Mostara nije izmješteno nelegalno postavljeno spomen obilježje pripadnicima Armije BiH.

- Podsjećamo, na nasilan i sraman čin koji je učinjen pod okriljem noći i kišnog nevremena kada je postavljeno spomen – obilježje pripadnicima Armije BiH ispred nove Gradske vijećnice gdje nikada nije svojom nogom stao pripadnik te vojske niti je ijedan poginuo na tom mjestu, a čije postavljanje je učinjeno pod pokroviteljstvom Kluba Bošnjaka , te inzistiramo na njegovom žurnom uklanjanju. Istodobno inzistiramo da se žurno na primjerenom legalnom mjestu sazove sjednica Gradskoga vijeća na kojoj će biti usvojen proračun Grada Mostara za ovu godinu, te razmatranje i rješavanje temeljnih životnih problema u Gradu Mostaru poput čistoće, odvoza otpada, mirujućeg prometa i usvajanja regulacijskih planova - priopćili su iz Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

- Nakon bojkota svečanosti otvorenja Gradske vijećnice 26. ožujka ove godine od strane Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću Grada Mostara, pucnjava na zgradu dan kasnije, nelegalnog postavljanja spomen – obilježja poginulim pripadnicima Armije BiH ispred vijećnice taj isti Klub Bošnjaka čini politički spin u svom političkom djelovanju i zaobilazeći svem eđustranačke dogovore i dijalog s članovima Kluba Hrvata u Gradskom vijeću radi cirkus od ovoga Vijeća, od ovoga Grada i nažalost njegovih građana. Osuđujemo iskazanu nesposobnost i opstrukciju gradske administracije , a posebice dijela kojim rukovodi bošnjački kadar koji ne želi sukladno zakonu ni po nalogu gradonačelnika reagirati na učinjene nelegalnosti. Svojim neradom daju pogubnu poruku Gradu da svatko može raditi što hoće bez ikakvog dopuštenja i dozvole, te pokušava proći bez sankcija. Krajnje je licemjerno da Klub Bošnjaka, do prije samo dva mjeseca nije želio ući u prekrasno zdanje Gradske vijećnice i smetalo mu je legalno postavljeno spomen – obilježje na tom mjestu poginulim pripadnicima Hrvatskoga vijeća obrane , a danas tehnički neuvjetna zgrada nije smetnja za jednostrano zakazivanje sjednice od strane predsjednika Gradskoga vijeća. U prilog navedenom govori i činjenica kako Klub Bošnjaka u Gradskom vijeću kroz političke odluke, zaobilazeći zakone i struku, želi osnivati i gasiti pojedina poduzeća. Naš cilj je razvoj i postavljanje europskih standarda u Gradu Mostar uz normalno življenje .Europski Mostar nema alternative - zaključili su u mostarskom HDZ-a BiH

Ključne riječi

Komentara 1

DA
daniele
09:05 18.05.2012.

Cuj to. Hehehe. Naravno ne smeta im isti takav spomenik koji se nalazi nedaleko od toga. I jos gore spomenik dosljacima iz livna koji su poginuli u mostaru. Jos jedna poruka sta ceka mostarske bosnjake ako dopuste da HDZ-ovci vladaju s njima. Pozdrav domovini Bosni.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?