ISTRAGA

Bombe iz istog sanduka bacane u Livnu i Grudama

\'rucnabomba_nnn_Crn_041010\'
Arhiva VL
27.05.2011.
u 09:55

Napadi na kuću suca Stjepana Mikulića u grudskom mjestu Prispa te na zgradu Euroherca na livanjskom području

Dok se još traga za bombašem i njegovim motivima, istraga je pomoću vještačenja došla do podatka da su eksplozivne naprave, koje su korištene u napadima na obiteljsku kuću Stjepana Mikulića u grudskom mjestu Prispa, suca Županijskog suda u Širokom Brijegu, te na zgradu Euroherca na livanjskom području, sličnog serijskog broja. Sudeći po tome, napadač je ručne bombe ‘kašikare’ uzimao iz jednog sanduka. Trenutačno se nastoje povezati ova dva, na prvi naočigled, posve odvojena slučaja. Podsjetimo, nepunu godinu nakon prve eksplozije, netko je ispred kuće 64-godišnjeg suca, na izlazu iz Gruda, aktivirana još jedna ručna bomba iz vozila u pokretu. Upravo sudeći po načinu izvršenja, pretpostavlja se da se radi o istom bombašu. Oba puta, eksplozije su izazvala manja oštećenja na objektu, kao i na dva parkirana BMW-a.

- Ni ovaj put nemam pojma tko bi mogao da stoji iza ovoga. Nikome nisam ništa nažao učinio - govorio je sudac Mikulić, koji nije znao reći stoji li iza svega osveta ili nešto drugo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije