Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Crna kronika

Bombaški obračun u Š. Brijegu

Nije bilo izravnih svjedoka pa se o motivima sukoba još nagađa. Policija provodi istragu
19. studenoga 2010. u 10:29 1 komentara 7 prikaza
bomba
Foto: Braco Selimović

Dvojica Dobričana malo prije jučerašnjeg mraka ozlijeđena su u eksploziji ručne bombe kašikare. Aktiviranju bombe prethodila je žustra svađa između 26-godišnjeg Borisa Bošnjaka i dvanaest godina starijeg Ivana Marušića, koji je navodno najposlije i povukao osigurač.

Iako ju je bacio desetak metara od Bošnjaka, ipak se dogodilo dvostuko ranjavanje. Dva gelera su pogodila Bošnjaka, koji je zadobio teške ozljede, dok je jedan zadesio i 38-godišnjeg ‘bombaša’. “Nije bilo izravnih svjedoka pa se o motivima sukoba još nagađa. Inspektori ih još nisu stigli ispitati. Sreli su se na sporednom lokalnom putu i posvađali, vjerojatno zbog nekih svojih ranijih nesuglasica. Istraga bi trebala pokazati o čemu se doista radilo”- kažu mještani Dobriča, uz cestu Široki Brijeg - Mostar, koji su tek čuli detonaciju.

Inače, dvojica aktera bombaškog obračuna od ranije nisu poznata policiji. Naložen je pretres kuće Marušića zbog mogućeg posjedovanja ilegalnog naoružanja.

  • mozel:

    Ovo nije bio slucaj,odkuda Marusicu bomba,bomba nije jabuka koju je slucajno trebao da pojede.Bombu je nosio namjerno da ubije ili ovoga sto je i pokusao ili pak nekoga drugoga.Za ovakvu radnju treba da mu se izrece rigorozna kazna za primjer drugima.