PANIKA

Bombaška prijetnja ispraznila je sve škole

široki
VL FOTO
19.10.2011.
u 09:25

U širokobriješkim školama prekinuta nastava zbog dojave o podmetnutoj “paklenoj” napravi

Burno je bilo na samom kraju jučerašnje nastave u svim širokobriješkim školama, u kojima je iznenada prostrujala vijest - u školi je podmetnuta bomba!

Točno u 17 sati

Malo iza 17 sati, pri samom kraju petog sata, nastava je naglo prekinuta, učenicima i učiteljima je rečeno da odmah, bez panike i straha, napuste školu. Svi učenici i učitelji, neki sa školskim torbama na leđima i dnevnicima pod rukom, izišli su tiho na glavne ulaze. Policijska vozila bila su već u njihovoj blizini, preusmjerili su promet i udaljavali učenike i prolaznike od školskih zgrada u naseljima Brijeg, Klanac, Kočerin... Nakon što su pristigli iz Ljubuškog, u samoj zgradi Gimnazije, gdje su poslijepodne školske klupe grijali “strukovnjaci”, istražitelji i stručnjaci za protueksplozivno djelovanje pretraživali su učionice. I tako redom do kasno navečer. - Nepoznati dojavljivač rekao je da je eksplozivna naprava postavljena u širokobriješkoj školi, ne precizirajući u kojoj od njih pa policija nije imala izbora nego ih sve isprazniti, kažu iz MUP-a.

Kao “bez duše”

Ubrzo su se počeli okupljati i začuđeni građani, kojima nije bilo jasno otkud i zašto iznenada tolika djeca na ulicama, a ne u školi. Zvonili su telefoni, roditelji su dolazili po svoje najmlađe. Neki su po svoje osnovce stizali kao “bez duše” jer im je netko dojavio i za “nekakvu otmicu”, valjda maštom potaknuti nedavnim medijskim napisima o, kako je u više navrata policija navela, izmišljotini iz posuškog kraja. - Pretpostavljamo da je dojava bila lažna, ali nikad “ne vjeruj vragu”. Ne treba stvarati paniku, međutim takve stvari ljude ne ostavljaju ravnodušnima. Krivce bi trebalo najoštrije kazniti za ovakvo izazivanje opće opasnosti, kažu Širokobriježani. Kako doznajemo, sporni poziv je pristigao s telefonskog broja u Posušju pa je drugi dio istražiteljskog tima krenuo u potragu za “bombašem”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije