rekonstrukcija

Blic: Ivica Dačić zvani mali Sloba novi je premijer Srbije

Ivica Dačić
Pixsell
13.12.2010.
u 08:29

Tadić želi ojačati partnerstvo sa socijalistima, a sadašnji premijer Cvetković ne želi vladu kojom upravlja Tadić

Nekadašnji najbliži suradnik Slobodana Miloševića i sadašnji ministar policije Ivica Dačić, kojega su nekada zvali mali Sloba; mogao bi postati novi premijer Srbije, piše beogradski Blic pozivajući se na izvore u vladi.

Pregovori o rekonstrukciji vlade trebali bi početi poslije stranačkih izbora u Tadićevoj Demokratskoj stranci koji se održavaju krajem tjedna. Tadić ovom ponudom želi pokazati  Socijalističkoj partiji Srbije da ih smatraa strateškim partnerima. To potvrđuje i i njegova  na izbornom kongresu SPS o tome da će dvije stranke “kreirati budućnost u desetljeću koja dolazi“.  

Sadašnji premijer Mirko Cvetković, navodi Blic, u više je navrata izjavljivao da ne može voditi vladu čiji ministri za sve traže mišljenje od Tadića. Osim Cvetkovića iz vlade treba otići i ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić. Tadić ga je odlučio smijeniti nakon skandala s bojkotom dodjele Nobelove nagrade za mir.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije