Novi detalji

Blažević i Vodičani eksploziv nabavili u BiH kod iste osobe?

pirotehničar,policija,bomba (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
07.02.2013.
u 17:00

Blažević je od uhićenja u BOLS-u, i dalje odbija hranu, a prije nekoliko je dana i kolabirao

Eksploziv korišten u sve tri eksplozije koje su u siječnju potresle Zagreb – za one u Podsusedu i Stenjevcu sumnjiči se Vojislav Blažević, a za onu na Trgu bana Jelačića šestorica Vodičana – vojnog je podrijetla pa se sada istražuje i je li u sva tri slučaja eksploziv nabavljen kod istog dobavljača u BiH. Pokaže li se da jest, moglo bi to baciti sasvim novo svjetlo na događaje, koje istražitelji u dosadašnjem dijelu istrage, barem javno, nisu dovodili u vezu.

Što ih povezuje?

Jer eventualno otkriće da su različiti osumnjičenici iz tri naoko nepovezana događaja od iste osobe nabavili eksploziv, pa ga zatim, iz još uvijek nejasnih motiva u sva tri slučaja, upotrijebili na zagrebačkim ulicama, otvorit će cijeli niz pitanja. A prvo od njih, u tom slučaju, zasigurno bi bilo: što povezuje Blaževića i skupinu Vodičana, koji su javnosti predstavljeni kao grupa besposlenih tatinih sinova, koji od obijesti ne znaju što će sa sobom, pa su se, eto, malo zaigrali eksplozivom na glavnom zagrebačkom trgu. U međuvremenu, dok istražitelji ne ustanove jesu li Blažević i Vodičani eksploziv nabavili kod istog dobavljača, svi oni provode svoje pritvorske dane. Blažević je smješten u Bolnici za osobe lišene slobode, gdje još uvijek štrajka glađu.

Šestorka iz Vodica

Odbija hranu i vodu, a stanje mu se pogoršalo pa je prije nekoliko dana kolabirao. I dalje odbija govoriti o događajima koji mu se stavljaju na teret, ustrajući da nije počinio to za što se sumnjiči. Što se pak tiče šestorke iz Vodica – Tomislava Duvnjaka, Tomislava Strikomana, Lovre Birina, Ivana Tubića, Domagoja i Ivana Šprljana – svi oni su u istražnom zatvoru u Remetincu. Određen im je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a tužiteljstvo se žalilo na odluku suca istrage zagrebačkoga Županijskog suda, koji je odbio prijedlog da im se istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja djela. U tijeku je rješavanje žalbe, nakon čega će biti ispitani svjedoci, uglavnom rodbina osumnjičenika. Tijekom istrage valjda će se doznati što je i Blaževića i Vodičane uistinu motiviralo na postavljanje paklenih naprava.

>> \'Žao mi je što sam rekao da je obijest bila jedini motiv bombaša\'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije