Dramatična noć

Bjegunac autom usporio pa silno udario policajca

Policajac
18.10.2012.
u 09:43

Policajac Bratislav Đokić, 41-godišnji otac troje djece, u posljednjih nekoliko godina više puta nagrađivan, bori se za život u tuzlanskoj bolnici

Velibor Rikić (31) iz Bijeljine uhićen je poslije dramatične policijske potjere za vrijeme koje je autom golf 4 pregazio brčanskog policajca Bratislava Đokića (41), koji je u teškom stanju prevezen u UKC Tuzla, gdje se liječnici bore za njegov život.

Suludi atak na policajca dogodio se preksinoć oko 23.15 sata u mjestu Gredice na magistralnom putu Bijeljina - Brčko. Policija je predhodno od kolega iz CJS Bijeljina dobila dojavu da se prema Brčkom kreće ukradenim golfom 4, francuskih oznaka, koji se nije zaustavio na znak stop na cesti Zvornik - Bijeljina.

- Vidjevši ophodnju, vozač je smanjio brzinu i upalio je pokazivač smjera kao da će se zaustaviti na proširenju. Međutim, kada je policajac krenuo prema golfu, osumnjičeni je dodao gas i vozilom jako ga udario i odbacio u stranu - kaže glasnogovonik Halid Emkić.

Dodao je da je golf 4 nastavio bježi prema Brčkom, ali je posle nekih kilometar ili dva izazvao prometnu nesreću, udarivši u parkirani automobil pokraj jednog ugostiteljskog objekta. Vozač je poslije toga ostavio auto i nastavio bježati po selu. Blokiran je čitav kraj, a sumnjivca su najposlije otkrili psi tragači. Neslužbeno, Velibor Rikić ima bogat kriminalni dosije, a osuđivan je zbog autokriminala i razbojstava. 2005. godine uhićen je u Srbiji kao član skupine “cestovnih razbojnika”, čiji je vođa bio Dejan Karalić zvani Kareli iz Beograda. Skupinu je činilo devet optuženih koji su 2007. osuđeni na ukupno 67 godina zatvora zbog 35 pljački. Rikić je dobio najmanju kaznu od dvije i pol godine zatvora. U optužnici se navodilo da Rikić imao ulogu da skupini osigura oružje, a prilikom njegovog uhićenja policija je pronašla 34 ručne bombe koje je trebalo predati skupini. Najpoznatije djelo za koje je ova skupina osuđena je milijunska pljačka iz automobila poduzeća “West invest” 4. siječnja 2005., ispred zgrade savezne skupštine u Beogradu. Osim toga, optužnicom je obuhvaćena i pljačka mjenjačnice “Spin” u Zrenjaninu, za koje je hicima iz “škorpiona” teško ranjen radnik Aleksandar D. S druge strane, ozlijeđeni policajac Bratislav Đokić, otac troje djece, u posljednjih nekoliko godina više puta je pohvaljivan i nagrađivan. Kolege o njemu imaju samo riječi hvale i kažu da je vrhunski profesionalac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije