sestra B. ŠPREMA

'Bit ću ja dobro, rekao je kad smo se zadnji put čuli'

'30.09.2012., Koprivnica - U Koprivnickim Bregima, rodnom selu preminulog predsjednika Sabora Borisa Sprema, zivi njegova majka Marija i sestra Bozica Komar. Mjestani su s tugom primili vijest o njego
Foto: 'Marijan Susenj/PIXSELL'
1/4
01.10.2012.
u 08:00

Izgubila sam najboljeg brata na svijetu, takvog čovjeka majka jednog na milijun rodi, rekla je sestra Božica

Teško je izgubiti brata, najboljeg brata na svijetu, moga Borisa – suznih očiju i drhtava glasa smogla je nakratko snage reći sestra preminulog predsjednika Hrvatskog sabora Božica Komar u dvorištu obiteljske kuće u Koprivničkim Bregima, na čijim su prozorima bili upaljeni crveni lampaši. Njihova 81-godišnja majka u kući je odsutno sjedila ne mogući se pomiriti s gubitkom voljenog sina. Osim sestre i majke, Boris Šprem napustio je i brata Dragutina koji živi u Švicarskoj.

– Takvoga čovjeka majka jednoga na milijun rodi – neutješna je bila sestra koja je žalosnu vijest da je njezin brat u Houstonu izgubio bitku za život primila u nedjelju u ranim jutarnjim satima.

Podrška institucija

Posljednji put s bratom se čula i vidjela prije nekoliko dana preko Skypea. Njihov razgovor trajao je samo minutu.

– “Bok mama, bok seka. Dobro sam i bit ću dobro.” Mahnuo nam je i otišao. Više ga nismo čuli – u nevjerici je kazala shrvana Božica i zahvalila svim državnim institucijama što su im cijelo vrijeme bratova liječenja bili velika podrška.

Iako je još za školskih dana odselio iz Koprivničkih Brega u Zagreb, Boris Šprem nikada nije zaboravio svoj rodni kraj.

– Često je ovamo dolazio, uvijek smo prijateljski razgovarali. Bio je jako dobar čovjek, poštovao je sve. Ovo je veliki gubitak ne samo za naše selo nego i za cijelu Hrvatsku – kazao je prvi susjed ožalošćene obitelji Martin Puhač.

Od ranog jutra u rodnu kuću Borisa Šprema sućut obitelji dolazili su davati prijatelji, rodbina, susjedi, lokalni političari.

– Težak je ovo udarac za općinu, ali i za sve mještane. Boris Šprem uvijek je pomagao svima, bio je pravi primjer čovjeka koji ne zaboravlja svoj kraj – istaknuo je načelnik Koprivničkih Brega Mario Hudić prije nego što je sa svojim suradnicima ušao u kuću.

Crne zastave u selu

Na zgradi općine i vatrogasnog doma postavljene su crne zastave. Odlazak Borisa Šprema glavna je tema svih razgovora u tom malom podravskom selu koje je samo zahvaljujući njemu svojedobno posjetio i bivši predsjednik Stipe Mesić i aktualni Ivo Josipović. Lijepe riječi o predsjedniku Hrvatskog sabora čule su se na svakom koraku.

 – Potekao je iz siromašne obitelji, ali bez ičije novčane potpore sam se školovao i probijao kroz život. Uvijek je bio samozatajan i skroman. Bio je stvarno velik čovjek – govorili su mještani na terasi kafića.

>>'Otišao je prijatelj koji je smatrao da uvijek treba reći istinu'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije