Bez dogovora

BiH se tek treba vratiti na nivo iz 2006. godine

Mladen Ivanić
13.05.2012.
u 14:45

Ekonomija stagnira, napretka nema a ključna pitanja neodgovorena

Predsjednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić rekao je da u BiH nema napretka na vidiku, jer se političari ne mogu dogovoriti o ključnim pitanjima, zbog čega stagnira ekonomija. On je ocijenio da se provođenje odluke \"Sejdić-Finci\" može riješiti kroz Dom naroda parlamenta BiH, ali da političke stranke, posebno u Sarajevu, žele više, što dovodi do \"zakopavanja u jalove rasprave\".

\"Kriza u BiH započela je padom travanjskog paketa i za to odgovornost snose stranke koje su glasale protiv, a one su dominantno bile iz reda bošnjačkog naroda\", rekao je Ivanić na današnjoj sesiji Kruga 99 o temi \"Kuda ide bh. politička scena\". On je istaknuo da je to političare iz Republike Srpske dovelo u poziciju da više nemaju povjerenja ni u kakve reforme. \"Zbog toga je došlo do velikog nepovjerenja i trebat će godine da se vratimo na nivo od prije 2006.\", istakao je predsjednik PDP-a. On smatra da bi BiH morala provesti odluku \"Sejdić-Finci\", dok bi na raspravu o Ustavu BiH \"trebalo staviti moratorij idućih 20 godina, jer bi to natjeralo političare da se bave stvarnim životom\".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?