Novi dokazi

BiH otvara novu istragu o pogibiji Borisa Trajkovskog

Boris Trajkovski
07.11.2012.
u 09:48

Odvjetnici žrtava sigurni kako se radilo o atentatu na Trajkovskog

Predsjednik Povjerenstva za zrakoplovstvo pri Ministarstvu prometa i veza BiH Omer Kulić potvrdio je za agenciju Anadolija da će najvjerojatnije biti otvorena nova istraga o slučaju pada zrakoplova “Beechcraft Super King Air 200 Z3-BAB” koja se dogodila 26. veljače 2004. godine na Matića brdu u mjestu Rotimlja, između Mostara i Stoca, kada je poginuo makedonski predsjednik Boris Trajkovski sa suradnicima i članovima posade. “U sljedeća dva do tri dana bit će priopćena odluka u vezi s mogućnošću otvaranja nove istrage, odnosno obnavljanja istrage.

Najvjerojatnije će se ići u tom pravcu”, kazao je Kulić. Na pitanjeje li se došlo do novih dokaza koji će biti temelj obnovljene istrage Kulić je odgovorio: “Vlada Makedonije je, naime, formirala povjerenstvo koje je šest godina radilo na ovom problemu. Uradili su mnogo toga i mi smo s njima stalno na vezi. To je u finalu. Vrlo brzo će sve biti gotovo. Ponavljam, najvjerojatnije će se ići putem nove istrage”, naglasio je Kulić.

Upitan što podrazumijeva nova istraga i znači li to da će istražitelji ponovno izlaziti na teren i saslušavati svjedoke, Kulić je pojasnio da će biti provedena kompletna istraga i da će biti urađeno sve što je potrebno. “U Makedoniji su prikupili i nove dokaze, kao i nešto što se prevodilo u prvoj istrazi”, istaknuo je Kulić.

Odgovarajući na pitanje hoće li nova istraga obuhvatiti dokaze o kojima je u javnosti govorio Ignat Pančevski, poznati makedonski odvjetnik i zastupnik obitelji žrtava nastradalih u padu zrakoplova, koji smatra da je Trajkovski stradao u atentatu, Kulić je kazao da nova istraga “nema veze s odvjetnicima”. Makedonska ministarstva prometa i veza, odnosno unutarnjih poslova, još nisu informirana o otvaranju nove istrage.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?