EPILOG

BiH konačno dobila novo Vijeće ministara

bevanda
VL FOTO
10.02.2012.
u 14:59

Novi saziv Vijeća ministara BiH podržalo je 26 zastupnika, sedam je bilo protiv, a jedan suzdržan.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu potvrdio imenovanje ministara i zamjenika ministara te zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Novi saziv Vijeća ministara BiH podržalo je 26 zastupnika, sedam je bilo protiv, a jedan suzdržan.

Predsjedavajući Vijeća ministara, ministri i njihovi zamjenici su nakon potvrđivanja imenovanja dali svečanu izjavu.

Zlatko Lagumdžija je novi ministar vanjskih poslova BiH, a njegova zamjenica je Ana Trišić-Babić.

Dosadašnji predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić je sada ministar financija i trezora, a Fuad Kasumović je njegov zamjenik.

Na čelu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa je Mirko Šarović, a zamjenica ministra je Ermina Salkičević-Dizdarević.

Sadik Ahmetović je i u ovom mandatu ministar sigurnosti, a Mladen Ćavar njegov zamjenik.

Također, Bariša Čolak ostaje na čelu Ministarstva pravde BiH, a Srđan Radulj je zamjenik ministra.

Sredoje Nović vodit će Ministarstvo civilnih poslova, a zamjenica ministra je Denisa Sarajlić-Maglić.

Ministar za ljudska prava i izbjeglica je Damir Ljubić, a njegova zamjenica Radmila Mitrović.

Damir Hadžić novi je ministar prometa i komunikacija, a Rudo Vidović je njegov zamjenik.

Novi ministar obrane je Muhamed Ibrahimović, a Mirko Okolić i Marina Pendeš su zamjenici ministra.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je Vjekoslav Bevanda, a njegovi zamjenici su ministar vanjskih poslova Zlatko Lagumdžija i ministar financija i trezora Nikola Špirić.

Ključne riječi

Komentara 10

CI
cinbenik
10:02 11.02.2012.

Sada se vise Hrvati nece moci zaliti na potpisane zakone i sporazume jer su proteklih 20god.uvjek netko drugi potpisivao u njihovo(Tudjman,Boban,Prlic........) i tako svoj narod dovodili u podredjen polozaj...................Ovom pobjedom HDZeova to se sigurno vise Hrvatima nece dogadjati,kao i kasnjene ulaska BiH u EU,sto ustvari i nije cilj Hrvatima BiH...................neko samo samostojnost i svoj na svome onih koji su ostali,a oni sto su otisli(Bosanci,Posavci) su iskljucivo i sami krivi jer su vlast davali drugima,a ne HDZeu..........sada ispastaju i nemaju svoju \"samostojnost\"tako im i treba kada nizu znali izabrat tko ce ih prestavljati proteklih godina.........................no jedno je sigurno ovom pobjedom se takve stvari vise nece dogadjati...............................i \"ko je jamio,jamio\"od sada ce se provoditi samo HDZe program za Hrvate i vise se netrebaju osjecati ugrozeni..................................................................

DU
Deleted user
11:00 11.02.2012.

chimbenik mislim da jasno pokazujes nezadovoljstvo jer tvoje preferirane skupine nema u vlasti. HDZBIH nije ni pokusavao istisnuti lagumdžiju nego bas suprotno, Lagumdžija je pokusava iskljuciti HDZ naustrbi HSP-a i to nije proslo. e sad da su i hdz pogrijesili u kadrovskom redanju jesu i to ce im se obiti o glavu vrlo brzo. nije ostalo nezamijećeno jucer u parlamentu da su svi ministri hrvati hercegovci, da su bosnjaci sarajlije i srbi iz zapadnog dijela rs-a

CI
cinbenik
09:33 11.02.2012.

I tako nakon 1.5 godina,nakon teske politicke borbe,HDZe ostvari svoje ciljeve i pobijedi sve protivnike,pa tako spasi Hrvate i vrati im sva prava koja su im \"platformasi\" htjeli uzet......................Tako su iz politike izbacili Zlatka L. i njegove pristalice.................................ostvarili su sve sto su obecali........jos malo zapinje oko \"stonog grada\"ali gotovo je sigurno da ce i tu HDZeova obecanja biti izpunjena..........................ovaj trijumf HDZea u \"obrani Hrvata\" je razuvjerio sve one koji su svojim komentarima,misljenjima,politickim stavovima,egzinstecionalnim pricama.....................................................zatvorio usta i tako potvrdio da sesto obecaju naprave i uspiju,a sve u cilju opstojnosti Hrvata u Bosni,a posebno u Posavini jer sa ovakvim obecanjima i odlukama HDZea,Hrvati uvjek izadju pobjednici...............mada ih je sve manje.......ipak rezultati su tu.ZNA SE ,u petoj............cuvajte Hrvate.................

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?