Potvrđeno

Bešlić najavio obustavu skoro svih isplata

Ljubo Bešlić
18.05.2013.
u 11:23

Mostarski gradonačelnik obustavlja skoro sve isplate iz proračuna dok se ne riješi pitanje kaznene prijave protiv njega

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić jučer je u izjavi novinarima potvrdio kako će uskoro obustaviti isplatu svih isplata iz gradskog proračuna sve dok se ne riješi pitanje kaznene prijave koju je protiv njega podnijela Stranka demokratske akcije. SDA se odlučio na ovaj korak nakon što je Bešlić nametnuo proračun grada i tako spriječio financijski kolaps grada na Neretvi i socijalni bunt koji se spremao. Tako je potvrđeno pisanje Večernjeg lista koji je najavio kako će uskoro biti zamrznute sve isplate iz proračuna Grada sve dok nadležni sud ne odluči o prijavi protiv Bešlića. Sada je sasvim jasno kako plaće gradskim službenicima neće biti isplaćene do kraja ovoga mjeseca, a mnogi se pitaju hoće li više dobiti ijednu plaću u ovoj godini. Naime, poznajući brzinu domaćeg pravosuđa, ne bi bilo ništa čudno o tome da sud o spomenutoj prijavi ne odluči još mjesecima.

Zbog toga je Bešlić nedavno pozvao pravosudne institucije da u što kraćem roku odluče o osnovanosti kaznene prijave protiv njega. Ako sud odbaci kaznenu prijavu SDA, plaće mogu biti isplaćene odmah. U protivnom, mnogi bi ljeto mogli provesti bez primanja, a možda i na ulicama zbog štrajkova koje najavljuju sindikati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?