Kosovo

Besim Hoti: Kosovski specijalci imaju mandat na cijelom Kosovu

kosovo
Reuters
04.09.2010.
u 11:29

Dodao je kako postrojbe „Rosa“ rade na sjeveru Kosova posebice uz tok Ibra koji razdvaja južni i sjeverni dio Kosovske Mitrovice

PRIŠTINA - Specijalne postrojbe Kosovske policije „Rosa“ imaju mandat ophodnje na cijelom području Kosova i pogrešno je tumačenje kako na sjeveru Kosova imaju neke posebne aktivnosti - izjavio je Besim Hoti, glasnogovornik kosovske policije na sjeveru Kosova, javljaju prištinski mediji.

Dodao je kako postrojbe „Rosa“ rade na sjeveru Kosova posebice uz tok Ibra koji razdvaja južni i sjeverni dio Kosovske Mitrovice "i to u cilju suzbijanja krijumčarenja".

-Sve obveze koje su iz glavnog stožera Kosovske policijske službe postavljene pred postrojbe „Rosa“ jesu u cilju provođenja operativnog plana radi smanjenja kriminalnih radnji, a nikako nije riječ o posebnom stalnom stacioniranju tih postrojbi na sjeveru Kosova niti je njihova nazočnost povezana s političkim događajima - istaknuo je Hoti dodajući kako "te postrojbe ne bi trebale smetati onima koji žele mir i stabilnost“.

- Nazočnost postrojbi „Rose“ na sjeveru Kosova ne bi trebalo shvaćati kao prijetnju ili izvor nestabilnosti i mogućih izgreda - rekao je Hoti i podsjetio kako se sve akcije policije provode u potpunoj koordinaciji s Euleksom.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije