ŠIROKI BRIJEG

Berući kuke, u travi pronašao odbačene raketne bacače zolje

trava
VL FOTO
01.04.2011.
u 10:41

Jedan mještanin Širokog Brijega pronašao je tri zolje, ručni bacač te jedno eksplozivno punjenje za bacač

Drugi put u dvije godine mještani prigradskoga naselja Lise kod Širokog Brijega potražili su pomoć policije kako bi otklonila opasna eksplozivna sredstva pronađena u šipražju, udaljenom pedesetak metara od prvih kuća. Jedan mještanin pronašao je tri zolje, ručni bacač, te jedno eksplozivno punjenje za bacač. Na odbačeno oružje mještanin je naišao, berući divlje zelje – kuke.

Odmah je obaviještena policija, a mještanin je do njihova dolaska pazio da oružju ne priđu brojna djeca koja su se igrala u blizini. Tek su naknadno pristigli policajci iz Ljubuškog uklonili opasne predmete. Kažu kako će ih uništiti, kao što to često moraju raditi. Saznali smo kako su slične opasne “sprave” pronađene i u kasnim popodnevnim satima u obližnjem popularnom izletištu Borak, u kanjonu rijeke Lištice.

-Iako je rat davno prošao, godišnje na području širokobriješke općine imamo oko 150 ovakvih intervencija. Srećom, nema stradalih, iako mine, bombe i granate i tko zna što sve ne često nađemo i unutar naselja, rekli su nam policajci.

Vidljivo je kako sredstva pronađena na Lisama nisu tu davno donesena, jer trava ispod njih gotovo nije oštećena. Tko je nesavjesni građanin (ili više njih) koji je opasno oružje ostavio u travi, ne zna se. Kao što se nije saznalo ni tko je samo 150 metara dalje od ovoga mjesta prije dvije godine ostavio punu vreću kašikara i drugih opasnih sredstava. Iz Ministarstva unutarnjih poslova se jučer nisu oglašavali o ovom nemilom slučaju, a njihovi inspektori su se već dali u potragu za počiniteljem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije