LAKA KONJICA

Balić je postao zlatni džoker, to je Golužin adut

'Croatia\'s Ivano Balic celebrates his team\'s victory over Iceland after their Men\'s European Handball Championship Group D match in Vrsac January 16, 2012.    REUTERS/Ivan Milutinovic (SERBIA  - Ta
'IVAN MILUTINOVIC'
18.01.2012.
u 08:00

Neke izbornikove novosti zasad nisu upalile, ali najbolji svih vremena "štedi" Duvnjaka i donosi prednost.

Slavko Goluža predstavio je u Vršcu novu igru hrvatske reprezentacije. Doduše, neke stvari mu se nisu poklopile onako kako je očekivao, ali ima i vremena i znanja da ih usavrši. Primjerice, igra u obrani 6-0 nije bila dobra protiv Islanda. No, zato je obrana 5-1 ono što će Goluža forsirati na ovom prvenstvu. Čuvao je tu obranu za drugo poluvrijeme utakmice s Islandom i iznenadio suparnika. 

- Možda ćemo protiv Slovenije, nakon dužeg vremena, igrati obranu 3-2-1 - istaknuo je izbornik.

Igramo puno brže s centra nego prijašnjih godina. Imamo u postavi puno mlađe i brže igrače poput Štrleka, Čupića i Duvnjaka i to Goluža želi iskoristiti. Protiv Islanda nismo igrali kao laka konjica, kako je uoči EP-a u intervjuu za Večernjak slikovito rekao Goluža. Još smo u laganom kasu, ali će valjda galop što prije doći.

Ono što je Goluži nedostajalo lani na SP-u (obrane vratara), ovdje je dobio. Mirko Alilović obranio je 16 udaraca, a u tom se slučaju utakmica u pravilu dobiva. 

- Drago mi je da se Mirko vraća na staze uspješnih obrana. U završnici utakmice s Islandom obranio je nekoliko ključnih udaraca. Kako mi je bio najbliži, nakon završetka utakmice njega sam prvo čvrsto zagrlio - rekao je Domagoj Duvnjak.

Sigurno je da na formu vratara utječe i novi trener vratara Zdenko Zorko, koji je zamijenio Vladu Šolu. Kokica je bio član olimpijske reprezentacije koja je u Münchenu 1972. godine osvojila zlato. Denis Buntić bit će Golužin as iz rukava. Marko Kopljar nikako da u reprezentaciji odigra kao u klubu. U napadu je dosta plašljiv, za razliku od Buntića koji svakako loptu želi ugurati u mrežu. Kod Bunte nema asistencija. 

- Moram još poboljšati igru u obrani - istaknuo je Denis.

Iako zbog ozljede prepona nije trenirao, Ivano Balić postao je pričuva Domagoju Duvnjaku. Ovo je prvo veliko natjecanje na kojem Balić nije u startnoj postavi. Lani je na SP-u igrao ukupno sat vremena više od Duvnjaka. Imao je devet asistencija više od Duvnjaka, Postigao je devet pogodaka više i imao bolji postotak šuta. Već u kvalifikacijama za EP 2012. godine, protiv Španjolaca, Balić je bio na klupi. 

- Protiv Islanda igrali su više pripremljeniji igrači, a manje pripremljeni igrali su manje - rekao je Goluža o tome, a Duvnjak je dodao: 

- Ma to se Ivano šalio kad je govorio da mi je ukrao minutažu. Nitko nikomu ne uzima minute, nas dvojica se jako dobro dopunjavamo - rekao je Duvnjak.

Goluža je očekivao više naših navijača na tribinama. 

- Ne znam zašto ih je tako malo, dobivali smo informacije da će ih biti puno više. Na tribinama će Slovenci biti u prednosti, ali ne opterećujem se time - rekao je izbornik.

Vidio je pobjedu Španjolske nad Francuskom.

- Vidim da su Španjolci dobro uigrali obranu 6-0, a kada je Omeyer loš onda gube utakmicu. Koliko sam stigao pratiti, sve utakmice su prilično izjednačene i o pobjedniku se odlučuje u posljednjih desetak minuta - rekao je Goluža.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije