U središtu Sarajeva

Bačena ručna bomba na kuću bivšeg šefa bolnice u Sarajevu

kuca
Foto: vl foto
1/3
12.04.2013.
u 09:40

Napad na direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Sarajevske županije Farisa Gavrankapetanovića

 

Na obiteljsku kuću Farisa Gavrankapetanovića, bivšeg direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i aktualnog direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Sarajevske županije, jučer ujutro je bačena bomba.
Prema podacima MUP-a ove županije, Prva PU je u 2 sata obaviještena da je u Ulici Muse Ćazima Ćatića u sarajevskoj općini Stari Grad netko aktivirao ručnu bombu takozvanu “kašikaru”, i to na terasi kuće. Tom prilikom nije bilo ozlijeđenih, ali je došlo do oštećenja na objektu.
Manja šteta
- O ovom događaju je obaviješten županijski tužitelj u Sarajevu. Nakon očevida, inspektori nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovih kaznenih djela, i to izazivanja opće opasnosti i oštećenja tuđe stvari - kaže policijski glasnogovornik Irfan Nefić, koji je tek mogao potvrditi da je bomba bačena, ali nam nije mogao reći da je riječ o Gavrankapetanovićevoj kući.
Međutim, njegovi susjedi su nam to potvrdili, kao i to da nisu ništa čuli.
- Ipak, sve indicije navode da je meta napada bio bivši direktor sarajevskog bolničkog centra i trenutni direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje, a može li se ovaj incident dovesti u vezu s nedavnim događajima oko blokade računa KCUS-a i događajima oko Opće bolnice, očekuje se da pokaže istraga koja još traje - kažu uznemireni susjedi.
Nastavak serije
Inače, ovo je samo nastavak serije još uvijek nerazjašnjenih eksplozija u Sarajevu. Bombaški napadi su potvrdili hitnost reforme policije, koja je za razliku od kriminalaca, podijeljena do apsurda, govorio je u više navrata političar Zlatko Lagumdžija: “Ne treba biti spektakularno pametan pa znati da u ovoj državi imate četrnaest policija, u entitetima, županijama i u Distriktu”. Još jednom se pokazala da je glavni grad BiH daleko od sigurnog mjesta življenja. Samo od početka godine kladionice su se našle čak četiri puta na meti bombaških napada. Iz MUP-a ističu da upravo intenzivno rade oko bombaških napada. Sarajlije pak tvrde da se radi “o općem zlu”. Kažu: “Oni koji bombama ostvaruju svoje mračne ciljeve, ne prepoznaju ni Bošnjake, ni Hrvate, ni Srbe”. Dok god policija ne pronađe počinitelje bombaških napada i ne utvrdi njihove motive, bit će otvoren prostor za razne pretpostavke, pa i one političke prirode.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?