Bez traga

Avion se srušio pri prvom letu

zrakoplov Sukhoi
Reuters/PIXSELL
10.05.2012.
u 10:56

Nema nikakvih vijesti o 50 putnika i članova posade

 

Indonezijski spasioci opazili su olupinu putničkog aviona Suhoj koji je dan ranije, zajedno s 50 putnika, nestao u planinskom području južno od glavnog grada Džakarte tijekom probnog leta. Olupinu, koja se nalazi na rubu litice na visini od 1.650 metara, uočio je spasilački helikopter. Zasad nema vijesti o sudbini putnika. Putnički avion Superjet 100 proizveden u ruskoj tvornici Suhoj nestao je u srijedu s radarskih ekrana tijekom probnog leta koji je bio dio međunarodne turneje tijekom koje je avion trebao imati pokusne letove u Kazahstanu, Pakistanu, Mianmaru, Laosu i Vijetnamu.

Više aviokompanija, među kojima i Aeroflot, već koriste taj avion ili su ga naručile. Indonezijski Kartika Airlines kupio je 15 tih letjelica 2011. godine, a Sky Aviation, drugi indonezijski avioprijevoznik, 12. Suhoj Superjet 100 s kapacitetom od 68 do 103 putnika razvijen je u suradnji s Boeingom i talijanskom Finmeccanicom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?