Sinoć

Animafest otvoren posvetom Tatiju koja ima šarm, ali ne i dušu

Iluzionist
01.06.2011.
u 13:08

Ne možemo naslutiti ništa o motivima junaka; je li tatijevski mađioničar skriveni pedofil, je li naprosto samo topao čovjek, je li cura klasična sponzoruša...

Festival animacije Animafest otvoren je u sinoć dugometražnim animiranim filmom ”Iluzionist” francuskog animatora Sylvaina Chometa. Snimio ga je prema scenariju koji je prije smrti napisao i nije stigao režirati veliki Jacques Tati.

Priča o mađioničaru koji šezdesetih godina prošlog stoljeća gubi gaže pred navalom rock bendova i počinje skrbiti o siromašnoj curi ima šarm Tatijeve nijeme (tragi)komike, ali potpuno propušta dočarati drame glavnih junaka. Tako ne možemo naslutiti ništa o motivima junaka; je li tatijevski mađioničar skriveni pedofil, je li naprosto samo topao čovjek, je li cura klasična sponzoruša... Šteta, s Tatijevom bi ostavštinom trebalo postupati pažljivije. Uostalom, on sam je od tog scenarija želio napraviti igrani film. Ovaj film ni na koji način ne bi trebao biti smetnja nekome drugome, pažljivijem da krene tim putem.

Daleko od toga da Chometov film nema vrlina, ali one su uglavnom na razini animacije i stila, a likovi kao da su puka scenografija.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?