Široki Brijeg

West Herzegowina Fest razvija kreativnost kod mladih

West Herzegowina Fest razvija kreativnost kod mladih
05.08.2017.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Natjecateljski program 15. izdanja West Herzegowina Festa započeo je nastupom bendova „Not Jane“ iz Širokog Brijega, „Mamurluk“ iz Varaždina i „East time“ iz Sarajeva te projekcijom osam kratkih filmova autora iz BiH i Hrvatske. U glazbenom programu izvan konkurencije svojim nastupom na platou uz rijeku Lišticu zagrebački bendovi „Detour“ i „Jinx“ oduševili su mnoštvo mladih iz Širokog Brijega i čitave Hercegovine. O najboljim bendovima u konkurenciji odlučit će glazbeni kritičari Hrvoje Horvat i Zlatko Gall te ugledni glazbenik Miljenko Puljić i tekstopisac Saša Antić. Najbolje filmove ponovo odabire znani Đelo Hadžiselimović, a u tome mu pomažu glumac Dragan Bjelogrlić i Dragan Komadina, umjetnički direktor HNK Mostar. Na WHF vratila se i likovna umjetnost, izložene su slike članova širokobriješke ALU.

Tijekom druge festivalske večeri nastupila su četiri benda iz BiH i Hrvatske te prikazano osam filmova autora iz BiH, RH i Srbije. Splitski „TBF“ i dalje ostaje vjeran širokobriješkom festivalu masovne kulture koji na jedinstven način sažima više umjetničkih žanrova.

- WHF na najbolji način spaja mlade bendove i one najelitnije. Program je sjajan, nije mala stvar dovesti vrh rock-scene na jedan festival. I Zagreb bi bio jako zadovoljan jednim ovakvim festivalom – rekao je Večernjakov glazbeni kritičar Hrvoje Horvat.

Glazbenik Miljenko Puljić oduševljen je koncepcijom samog festivala i naglašava:

- Najbitnije je da festival razvija kreativnost mladih, da daje šansu kreativnosti. Večeras će u festivalskoj konkurenciji nastupiti tri benda iz RH te biti prikazano sedam filmova iz BiH, RH i Srbije, a prije proglašenje festivalskih pobjednika u konkurenciji bendova, filmova i kratkih priča nastupit će stand up komičar Željko Pervan. Širokobriješki WHF 2017. na otvorenom zatvorit će popularni zagrebački bend „Psihomodo pop“. Nikola Galić i Goran Bogdan pokazali su da znaju znanje, stvorili su festival koji na najljepši način prkosi poplavi svakojakog neukusa sa svih strana.     

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.