POZITIVNI UČINAK

Trenerica savjetuje: 'Ako radite od kuće obavezno trenirajte, i 10 minuta je korisno'

Foto: shutterstock
Trenerica savjetuje: 'Ako radite od kuće obavezno trenirajte, i 10 minuta je korisno'
18.03.2020.
u 07:17
Uz ove savjete pronaći ćete lakše motivaciju da odradite trening kod kuće.
Pogledaj originalni članak

Mnogi ljudi odlučuju se pauzirati treninge kako se ne bi izlagali opasnosti. Nekima je ipak teško potpuno prestati s treniranjem, ali pronaći motivaciju da vježbaju kod kuće im je još teže.  Ako radite od kuće bilo bi dobro da imate barem nekakvu fizičku aktivnost tijekom dana, a idealni odabir je tjelovježba u svoja četiri zida.

Trenerica Colleen Conlon (27) za New York Post kaže: "Rad od kuće može stvoriti još više stresa i tenzija, a čak i kratka tjelovježba podići će razinu vaše energije, otkloniti stres i popraviti raspoloženje." Kućni trening uopće ne mora biti tolika tlaka pogotovo danas kada postoji bezbroj aplikacija i YouTube videa koji vam do detalja pokazuju kako izvoditi koju vježbu.  Uz ove savjete trenera olakšajte si vježbanje u svoja četiri zida.

Pospremite nered

Prvi korak bio bi pospremanje prostorije u kojoj ćete vježbati. Maknite svu odjeću i stvari koje su oko vas kako biste imali dovoljno prostora za pravilno izvođenje vježbi.

Otvorite prozor

Svjež zrak pomaže vam da se razbudite i pripremite za vježbanje, a ako je vani jako hladno u sobu možete postaviti difuzor s eukaliptusom ili pepermintom.

Fokusirajte se

I najmanje vježbe se računaju ako ste fokusirani, a čučnjeve možete raditi bilo gdje. Trening od 10 minuta intenzivno može biti jako koristan.

Odmorite se

Ipak, nemojte se forsirati, ako se ne osjećate dovoljno dobro i raspoloženo za trening pokušajte se zagrijati i natjerati, ali ako nakon 5 - 10 minuta i dalje ne osjećate volju za treningom, odmorite se i preskočite ga. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.