za srpanj

Prosječna neto plaća 1257 KM, bruto 1951

Prosječna neto plaća 1257 KM, bruto 1951
17.09.2023.
u 18:52
U odnosu na isti mjesec prošle godine prosječna neto plaća za srpanj ove godine viša je za 12 posto
Pogledaj originalni članak

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za srpanj ove godine u Federaciji BiH iznosila je 1257 KM i nominalno je niža za 0,4 posto, a realno niža za 0,1 posto u odnosu na prethodni mjesec. U odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna isplaćena neto plaća za srpanj ove godine viša je za 12 posto, a realno za 9 posto.

Analiza podataka prema djelatnostima KD BiH 2010. pokazuje da je u srpnju u odnosu na lipanj ove godine najveće smanjenje prosječne mjesečne isplaćene neto plaće zabilježeno u djelatnostima prijevoza i skladištenja - za 3,2 posto, proizvodnje i opskrbe električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji - za 2,3 posto i djelatnosti zdravstvene i socijalne zaštite - za 2,1 posto.

U isto vrijeme najveće povećanje prosječne mjesečne isplaćene neto plaće zabilježeno je u djelatnostima stručnih, znanstvenih i tehničkih djelatnosti - za 6,5 posto, financijskih djelatnosti i djelatnosti osiguranja - za 6,1 posto i trgovini na veliko i na malo - popravku motornih vozila i motocikla - za 1,9 posto.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposlenom za srpanj ove godine u Federaciji BiH iznosila je 1951 KM i nominalno je niža za 0,6 posto, a realno za 0,3 posto u odnosu na prethodni mjesec. U odnosu na isti mjesec prošle godine prosječna bruto plaća zaposlenih za srpanj ove godine nominalno je viša za 12,4 posto, a realno viša za 9,4 posto, pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku. U srpnju je ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH bio 541.078. U odnosu na mjesec prije broj zaposlenih smanjio se za 0,4 posto.
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.