VN KANADE

Ludilo se nastavlja: Hamilton sedmi različiti pobjednik sezone!

Foto: 'ERIC GAILLARD'
Ludilo se nastavlja: Hamilton sedmi različiti pobjednik sezone!
10.06.2012.
u 21:41
VN Kanade - 1. Lewis Hamilton, 2. Romain Grosjean, 3. Sergio Perez. Lewis Hamilton je sedmi razliciti pobjednik ove sezone.
Pogledaj originalni članak


Lewis Hamilton rekordni je sedmi pobjednik u prvih sedam utrka ove sezone. Ludilo se nastavlja, vozači su izjednačeni kao nikada prije u povijesti. Dovoljno govori podatak da su najbolja trojica u svega tri boda! I to nakon sedam utrka.

Britanac je preuzeo vodstvo u poretku vozača, ima 88 bodova, dva manje ima Fernando Alonso, a tri manje Sebastian Vettel. I još su sva trojica iz različitih momčadi - McLaren, Ferrari i Red Bull.

– Ovo je bilo nevjerojatno. Želio sam dokazati da sam još uvijek dobar, da itekako mogu pobijediti. Dugo sam na slavlje čekao ove sezone, a u Kanadi mi se baš sve otvorilo. Ovo je mjesto gdje sam prvi puta u karijeri pobijedio, prošlo je od toga već pet godina – kazao je Hamilton koji se s tri pobjede na sjeveru Novog kontinenta izjednačio s dosadašnjim rekorderom Nelsonom Piquetom.

Njegova se pobjeda očekivala, ali i ne greške iskusnih Sebastiana Vettela i Fernanda Alonsa, koji su krivim strategijama gurnuli na postolje Romaina Grosjeana (Lotus) i Sergija Pereza (Sauber).

Sljedeća je utrka za dva tjedna, vozi se VN Europe u Valenciji.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.