Pileća jetrica zadržava svoju sočnost i puni salatu bogatim, ali blagim okusom. Hrskavi komadi tosta daju savršen kontrast mekoj teksturi i čine je kompletnim jelom. Idealna je za ljetne dane kada tražimo balans između zdravlja, okusa i lakoće.
Sastojci
- 400 g pileće jetrice
- 400 g svježe miješane salate
- 60 g mladog luka -50 g krutona tosta MiP Ljubače
- jufka Sprind
- 1 kašika meda -3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašikice soli
- 1 kašika bibera
- 2 kašike miješavine začina Do Do
- 2 kašike aceto balsamico
- 2 kašike maslaca
Priprema
Pileću jetru očistiti, isjeći na komade i propržiti na maslinovom ulju i maslacu. Dodati sjeckani mladi luk. Posoliti, pobibetiti i dodati mješavinu začina. Tost isjeći na kockice, poprskati sa maslinovim uljem, te zapeći u rerni. Povrće isjeći na rezance, pa preliti sa dresingom od maslinovog ulja, aceto balsamica i meda.
Posoliti, pobiberiti i lagano izmiješati sa pilećom jetricom i krutonima. Od jufke napraviti korpice i staviti pripremljenu salatu i pečenu jetru. Dekorisati sa začinskim biljem.