Sočan i blag okus

Ukusna mesna salata s pilećom jetricom: Recept za lagani obrok u toplim danima

28.06.2025.
u 17:56

Salata od pileće jetrice pravo je bogatstvo zdravih nutrijenata, a u kombinaciji sa salatom, odličan je izbor za lagani, ali hranjiv obrok.

Pileća jetrica zadržava svoju sočnost i puni salatu bogatim, ali blagim okusom. Hrskavi komadi tosta daju savršen kontrast mekoj teksturi i čine je kompletnim jelom. Idealna je za ljetne dane kada tražimo balans između zdravlja, okusa i lakoće.

Sastojci

  • 400 g pileće jetrice
  • 400 g svježe miješane salate
  • 60 g mladog luka -50 g krutona tosta MiP Ljubače
  • jufka Sprind
  • 1 kašika meda -3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašikice soli
  • 1 kašika bibera
  • 2 kašike miješavine začina Do Do
  • 2 kašike aceto balsamico
  • 2 kašike maslaca

Priprema

Pileću jetru očistiti, isjeći na komade i propržiti na maslinovom ulju i maslacu. Dodati sjeckani mladi luk. Posoliti, pobibetiti i dodati mješavinu začina. Tost isjeći na kockice, poprskati sa maslinovim uljem, te zapeći u rerni. Povrće isjeći na rezance, pa preliti sa dresingom od maslinovog ulja, aceto balsamica i meda.

Posoliti, pobiberiti i lagano izmiješati sa pilećom jetricom i krutonima. Od jufke napraviti korpice i staviti pripremljenu salatu i pečenu jetru. Dekorisati sa začinskim biljem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata