Recept dana

Samo tri sastojka dovoljna su za savršeni pahuljasti japanski cheesecake

Foto: takestwoeggs.com/Pinterest
Samo tri sastojka dovoljna su za savršeni pahuljasti japanski cheesecake
09.06.2025.
u 19:23
Mekan, prozračan i lagan desert koji će i početnici u kuhanju spremiti bez problema... Baš to je ovaj japanski cheesecake za koji donosimo nepogrešiv recept
Pogledaj originalni članak

Ovaj osnovni recept za japanski cheesecake, od samo 3 sastojka, rezultirat će laganim, slatkim i prozračnim kolačem koji je veoma jednostavan za napraviti.

No osim spomenuta 3 sastojka, jedino što će ti trebati jest 2 zdjele te okrugli kalup u kojem će se peći tvoj japanski cheesecake. Ovo je savršen recept za početnike, koji još nikada nisu pripremali japanski cheesecake, ali i za one koji vole njegov lagan i prozračan okus, bez mnogo komplikacija, piše miss gastro. Baci se na pripremu!

SASTOJCI

  • bijela čokolada 250 g
  • krem sir 230 g
  • jaje 6 kom

POSTUPAK

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Dno okruglog kalupa obloži papirom za pečenje, a isto napravi i s rubovima.
  3. Centriraj kalup na sredinu komada alu folije kojom ćeš obložiti vanjski rub kako voda ne bi mogla ući u njega.
  4. Stavi bijelu čokoladu u zdjelu koja može ići u mikrovalnu pećnicu i zagrij ju u intervalima od 20 sekundi ili stavi čokoladu u zdjelu iznad kipuće vode te povremeno miješaj dok se ne otopi.
    Rastopljenu bijelu čokoladu prebaci u veliku zdjelu i umiješaj krem ​​sir. Ostavi da se malo ohladi, a zatim dodaj žumanjke i promiješaj da se svi sastojci sjedine.
  5. Pomoću električnog miksera na velikoj brzini umuti bjelanjke u drugoj velikoj zdjeli dok se ne stvore čvrsti vrhovi.
  6. U čokoladnu smjesu dodaj mali dio bjelanjka i miješaj sve dok smjesa ne posvijetli. Nježno dodaj preostali dio bjelanjaka.
  7. U pripremljeni kalup izlij dobiveno tijesto. Stavi okrugli kalup u lim za pečenje i dodaj u njega vruću vodu tek toliko da dosegne do pola kalupa za tortu.
  8. Peci cheesecake 40-45 minuta. Isključi pećnicu i ostavi posudu u pećnici još 15 minuta, a zatim ju prebaci na žičani stalak i ostavi da se potpuno ohladi.
  9. Izvadi cheesecake iz kalupa, prebaci ga na tanjur za posluživanje i ohladi, najmanje 4 sata ili preko noći. Posluži uz dodatke po želji (voće, voćni sirup ili džem, čokoladni umak, kremu od limuna...)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.