SASTOJCI
- krem sir 100 g
- kiselo vrhnje 100 g
- šećer 50 g
- slatko vrhnje 300 ml
- keks s maslacem (petit beure) 200 g
- maslac 150 g
- borovnice 200 g
POSTUPAK
- Samelji petit beurre kekse i u njih ulij otopljen maslac. Dobro promiješaj smjesu i zatim njome obloži donji dio i 1/3 ruba okruglog kalupa, piše miss7.
- U srednje velikoj zdjeli mikserom promiješaj krem sir, kiselo vrhnje i šećer dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.
- Slatko vrhnje izmiksaj u šlag u drugoj zdjeli i zatim ga lagano, žlicom, dodaj u prvu smjesu i lagano promiješaj.
- Žlicom nanesi dobivenu smjesu u kalup u kojem su već postavljeni petit keksi kao baza.
- U ovom trenutku možeš odabrati hoćeš li ubaciti cijelu kremu unutra i zatim ju odozgora nadjenuti borovnicama.
- Ili možeš nanijeti samo polovicu kreme, staviti red borovnica, te zatim staviti ostatak kreme i ponovno poslagati borovnice ili drugo voće po izboru.
- Prekrij kalup plastičnom folijom i stavi kolač u hladnjak na najmanje 5 sati.