Carbonara nam je jedno od omiljenih jela s tjesteninom, a sada smo, osim klasične, naišli i na jednu odličnu ljetnu verziju. Naravno, onu u koju dodaješ, a što drugo nego - omiljene tikvice! Znam, javit će se oni "pravovjerni" koji smatraju da postoji samo jedna prava carbonara, ali nama je ova carbonara fina. A ako i drugi klasici mogu imati razne nove varijante, zašto ih ne bi imala i neodoljivo slasna carbonara?! Nama je genijalna baš ova carbonara s tikvicama! Recept je brz i jednostavan, baš kao i svaka carbonara, jedino što moraš pripaziti da jaja ne koaguliraju. Baci se na posao, jer kad je jednom probaš, ova ljetna carbonara s tikvicama bit će često na tvom meniju, a i mnogi će te žicati recept...
SASTOJCI
- tikvice 300 g
- panceta 90 g
- jaje 1 kom
- žumanjak 1 kom
- parmezan 80 g
- maslinovo ulje 3 žlica
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- tjestenina 400 g
POSTUPAK
- Pancetu lagano poprži u tavi, dodajte joj naribane tikvice i dinstaj dok tikvice ne izgube vodu.
- U posebnoj posudi pomiješaj jaje i žumanjak, posoli i popapri.
- Skuhajte i tjesteninu po izboru samo nekoliko minuta kako bi bila "al dente" pa je dodaj u tavu s tikvicama i slaninom.
- Smanji vatru i prelij sve jajima te pospi svje naribanim parmezanom.
- Makni s vatre i brzo miješaj da se jaja ne pretvore u kajganu.