ljeto na tanjuru

Carbonara s tikvicama naše je novo omiljeno ljetno jelo!

Thinkstock
16.06.2025.
u 10:22

Popularni talijanski specijalitet s tjesteninom i jajima još je bolji ako u njega ubaciš i tikvice. Ova divna ljetna carbonara s tikvicama oduševit će i najzahtjevnija nepca

Carbonara nam je jedno od omiljenih jela s tjesteninom, a sada smo, osim klasične, naišli i na jednu odličnu ljetnu verziju. Naravno, onu u koju dodaješ, a što drugo nego - omiljene tikvice! Znam, javit će se oni "pravovjerni" koji smatraju da postoji samo jedna prava carbonara, ali nama je ova carbonara fina. A ako i drugi klasici mogu imati razne nove varijante, zašto ih ne bi imala i neodoljivo slasna carbonara?! Nama je genijalna baš ova carbonara s tikvicama! Recept je brz i jednostavan, baš kao i svaka carbonara, jedino što moraš pripaziti da jaja ne koaguliraju. Baci se na posao, jer kad je jednom probaš, ova ljetna carbonara s tikvicama bit će često na tvom meniju, a i mnogi će te žicati recept...

SASTOJCI

  • tikvice 300 g
  • panceta 90 g
  • jaje 1 kom
  • žumanjak 1 kom
  • parmezan 80 g
  • maslinovo ulje 3 žlica
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • tjestenina 400 g

POSTUPAK

  1. Pancetu lagano poprži u tavi, dodajte joj naribane tikvice i dinstaj dok tikvice ne izgube vodu.
  2. U posebnoj posudi pomiješaj jaje i žumanjak, posoli i popapri. 
  3. Skuhajte i tjesteninu po izboru samo nekoliko minuta kako bi bila "al dente" pa je dodaj u tavu s tikvicama i slaninom.
  4. Smanji vatru i prelij sve jajima te pospi svje naribanim parmezanom.
  5. Makni s vatre i brzo miješaj da se jaja ne pretvore u kajganu.




 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije