Teroristički napadi

Amerikanci strahuju od terorista s bombama unutar tijela

teroristi
VL FOTO
07.07.2011.
u 08:31

Iako mnoge zračne luke koriste tehnologiju koja "vidi" ispod odjeće moguće je kako neće moći registrirati bombu skrivenu unutar ljudskog tijela

Američki dužnosnici upozorili su aviokompanije kako al-Qaeda razvija "trbušne bombe" kojima će pokušati preveslati osiguranje u zračnim lukama i omogućiti bombašima samoubojicama daljnje terorističke napade i rušenje putničkih zrakoplova. Ured za domovinsku sigurnost, javlja Guardian, poslao je dopis svim šefovima aviokompanija kako postoji opasnost da teroristi kiruški u svoja tijela ugrade eksploziv.

I iako mnoge zračne luke koriste tehnologiju koja "vidi" ispod odjeće moguće je kako neće moći registrirati bombu skrivenu unutar ljudskog tijela. Upravo zbog ovih sumnji stranci koji ulaze u SAD mogli bi prolaziti još rigorozniju provjeru.

Stručnjaci tvrde kako je eksploziv moguće implantirati u trbušnu šupljinu, bedra i grudi što bi bombašima samoubojicama omogućilo nesmetan prolaz kroz detektore u zračnim lukama. Eksploziv kao što je pentaerithritol tetranitrat (PETN) može biti ugrađen u ljudsko tijelo, a nakon što rana zaraste bit će ga nemoguće otkriti, a aktivirati bi se mogao pomoću injekcije.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?