ČAPLJINA

Amerikanci pohvalili spremnost pripadnika Oružanih snaga BIH

capljina
Frano Matić
18.05.2012.
u 09:33

Upriličena pokazna vježba pripadnika 4.pješačke brigade Oružanih snaga BIH koja je u krugu vojarne \"Božana Šimovića\" u Čapljini

Pad helikoptera,spašavanje preživjelih vojnika i članove posade,sirene sanitetskih vozila,vojnici u punoj ratnoj opremi...Srećom,nisu to jučer bili stvarni kadrovi već samo dio pokazne vježbe pripadnika 4.pješačke brigade Oružanih snaga BIH koja je u krugu vojarne \"Božana Šimovića\" u Čapljini upriličena u povodu posjeta najviših zapovjednika američke vojske i OS BIH.

Taj je posjet  ustvari upoznavanje sa lokacijama na kojima će se u razdoblju od 28.svibnja do 7.lipnja održati velika međunarodna civilno-vojna vježba \"Zajednički otpor 2012\" koja će okupiti preko 850 sudionika iz više europskih zemalja i SAD-a.To je i prva vježba takve vrste u BIH kojom će se pokazati spremnost i podrška vojske i civilnih službi u svim kriznim situacijama kao što su poplave,požari,potresi,padovi zrakoplova i helikoptera...U vježbi će uz Čapljinu biti dostupne i lokacije u Bileći a središnji dio programa tj.svečana prezentacija bit će 6.lipnja u vojarni \"Božana Šimovića\" u Čapljini. Stoga su jučer čapljinsku vojarnu posjetila izaslanstva Nacionalne garde američke savezne države Maryland,koje je predvodio general James Adkins,i Oružanih snaga BIH na čelu s načelnikom zajedničkog stožera generalom pukovnikom Miladinom Milojčićem.

\"Imate izvrsne vojnike koji časno služe u svojoj zemlji a i izvan nje u raznim mirovnim operacijama po svijetu.Nama je i dalje glavni cilj izgradnja i očuvanje partnerstva s Oružanim snaga BIH.I do sada smo zajedno odradili brojne projekte i to ne samo u oblasti vojske i obrane već i na civilnom planu kao što je obnova škola i prometnica.Svi skupa i dalje moramo raditi na jačanju mira,stabilnosti i prospariteta u svijetu a sve to za svijetlu budućnost naše djeće.\"-istaknuo je u svom obraćanju američki general James Adkins.

\"Imamo odlične partnerske odnose s Nacionalnom gardom američke savezne države Maryland pa se radujemo svim sljedećim zajedničkim aktivnostima.Ova međunarodna vojno civilna vježba pokazat će koliko su spremni ne samo vojska već i sve civilne službe u BIH. Oružane snage BIH cijelo vrijeme pomažu civilnom stanovništvu u situacijama poplava i požara.\"-istaknuo je načelnik zajedničkog stožera OS BIH general-pukovnik Miladin Milojčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?