Sjednica

Aktualni sastav Gradskog vijeća Mostara zadnji put zasjeda?

Sjednica
31.10.2012.
u 09:30


Od uspostave ove vlasti Mostar je u konstantnoj krizi i problemima

Za danas je zakazana 50. tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara. Predloženi dnevni red ima dvije točke, a pod točkom jedan su regulacijski planovi za dvadesetak mostarskih naselja.

Problematična tema

Ova tema je problem već duže vrijeme i predstavlja spor između hrvatskih i bošnjačkih vijećnika. Ipak, pregovori koji se vode već mjesecima rezultirali su određenim pomacima, a koliko je zaista kompromisa postignuto, vidjet će se prilikom glasanja za ove regulacijske planove. Inače, ovo bi mogla biti zadnja sjednica Gradskog vijeća Mostara u ovom sastavu. Naime, sve glasnija su nagađanja kako bi uskoro moglo doći do raspuštanja Gradskog vijeća Mostara u ovom sastavu, a očekuje se i kako će uskoro biti postignut dogovor oko izmjena Statuta Mostara, čime bi se stvorili uvjeti za održavanje lokalnih izbora u ovom gradu.

Mostar zaslužuje izbore

- Mostar zaslužuje izbore i vlast koja će imati puno bolje rezultate rada nego je to sada slučaj. Građani su bili taoci ove vlasti zadnje tri godine, a sada još nemaju mogućnost da biraju na izborima. Netko namjerno od grada pravi “grad slučaj” i takva praksa se mora obustaviti - rekli su nam naši sugovornici. Inače, aktualno Gradsko vijeće ne može se pohvaliti uspjesima. Niti jedna sjednica ovoga tijela nije održana u novoj Gradskoj vijećnici, a konstantno su producirane krize koje su dovodile do radikalizacije stanja u gradu, ali i financijskog kolapsa Mostara koji je stalna prijetnja. Upravo je Gradsko vijeće bilo generator problema umjesto da ih rješava, a pauze između sjednica su znale trajati i po nekoliko mjeseci. Pitanje MO Parkinga nije riješeno, kao ni proces pronalaska strateškog partnera za Zračnu luku Mostar. Neriješeno je pitanje komunalija, a više milijunske ponude stranih tvrtki za javno-privatno partnerstvo su i dalje i čekanju. Umjesto ovih tema, Gradsko vijeće se bavilo pitanjima spomenika od čega građani nemaju nikakve koristi. Upravo zato Mostarci željno iščekuju nove izbore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?