Sud će odlučiti

Aisha Gadafi tuži NATO zbog ubojstva brata i nećaka

Razrušena Gadafijeva kuća (1)
Agencije
08.06.2011.
u 11:03

- Koalicijske snage krive su za ratni zločin jer zračni udar nije ciljao vojno ili zapovjedno mjesto libijske vojske, nego privatnu rezidenciju u Tripoliju u kojoj su živjeli članovi moje obitelji, kaže Aisha Gaddafi u tužbi

Aisha Gaddafi, kćerka libijskog diktatora, podigla je pred sudom u Bruxellesu tužbu protiv NATO-a zbog ubojstva četvero članova njene obitelji tijekom napada na Tripoli. Za raketiranja rezidencije njezina brata, u kojoj se toga trenutka nalazio i Moamer Gaddafi, poginuo je Aishin brat Saif el-Arab te troje Aishinih nećaka i nećakinja.

- Koalicijske snage krive su za ratni zločin jer zračni udar nije ciljao vojno ili zapovjedno mjesto libijske vojske, nego privatnu rezidenciju u Tripoliju u kojoj su živjeli članovi moje obitelji, kaže Aisha Gaddafi u tužbi, prenosi Guardian. Kako se tvrdi, Gaddafijeva kćerka zahtijeva da se "otkriju, identificiraju i kazne odgovorni za ubojstva i njihovi pomagači".

Libijku pred međunarodnim sudom zastupaju dvojica francuskih odvjetnika, a samu tužbu predao je Luc Brossollet koji je u Bruxelles doputovao iz Pariza.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije