Problemi u zraku

Airbus 380 s 459 ljudi prisilno sletio zbog zapaljenog motora

qantas (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
04.11.2010.
u 08:37

Samo nekoliko minuta nakon polaska iz Singapura instrumenti su javili kvar na jednom od motora.

Zrakoplov airbus 380 superjumbo australske kompanije Quantas prisilno je sletio u Singapur nakon što mu se nedugo nakon uzlijetanja zapalio motor. Letio je na liniji od Londona preko Singapura za Sydney, a u njemu je bilo 459 osoba. Samo nekoliko minuta nakon polaska iz Singapura instrumenti su javili kvar na jednom od motora.

Piloti su zbog toga ispustili gorivo iznad indonezijskog otoka Batam i odlučili se vratiti u Singapur. Novinari koji su bili u tamošnjoj zračnoj luci vidjeli su dim oko zrakoplova koji su nakon slijetanja orkužili vatrogasci. Jedan od motora bio je crn, a zadnji dio mu je u letu otpao. Srećom, nitko od putnika nije stradao.

- Nešto je zaljuljalo lijevo krilo, a zatim je pilot puna dva sata ispuštao gorivo kako bi nas pripremio za prisilno slijetanje - rekao je jedan od putnika i dodao da su svi u zrakoplovu bili iznenađujuće mirni.

- Pohvaljujem posadu koja nas je umirivala. ,Zaista smo bili u dobrim rukama, Qantas je odradio odličan posao - kaže putnik.

Stanovnici otoka Batama tvrde da su čuli eksploziju u vrijeme dok je Quantasov zrakoplov letjeo iznad njih. Tvrde i da je u industrijsku zonu Batama pao metalni dio zrakoplova.

Još uvijek nije poznato zbog čega se jedan od četiri motora na zrakoplovu zapalio.  Qantas je privremeno obustavio sve letove na kojima vozi A380. Svoj prvi let ovaj zrakoplov imao je 2007.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije