ZDENKO ČOSIĆ:

45,9 milijuna KM duga u ZHŽ-u ostavili SDP-ovi partneri u FBiH

novac
VL FOTO
01.02.2011.
u 08:34

Lagumdžija ismijava dug ZHŽ-a poručujući da Hrvati ne znaju vladati županijom, a ne svojim entitetom

“Ta županija, u kojoj imaju više od 80 posto glasova (HDZ BiH, nap.a.) i legitimiteta, a svi su u njoj Hrvati, u posljednja dva dana u svim je medijima prisutna jer se ispostavilo da imaju mali problem u proračunskoj rupi od 45 milijuna maraka. Sad su to otkrili i sad se raspravljaju oko toga tko je zbog toga kriv.”

Jurišićeva dugovanja

Ova cjelovita izjava predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije, izrečena u prošlonedjeljnoj emisiji “Nedjeljom u 2”, naljutila je predstavnike aktualne vlasti u Zapadnohercegovačkoj županiji, čija su dugovanja neizravno spominjali na RTV-u. Za dugovanja, poručuju iz županije, zna se tko je kriv. Županijski ministar financija Dobroslav Luburić tvrdi da je dug od 45,9 milijuna maraka za razdoblje 2008.-2009., zaključno s 30. rujnom 2010. godine kad je na vlast došla HDZ-ova struktura, napravila bivša koalicijska vlada prevođena primjerom i predsjednikom HSP-a Zvonkom Jurišićem. Zbog duga Zapadnohercegovačke županije od 46 milijuna KM, koji iznosi točno koliko i godišnje plaće za 2.200 proračunskih korisnika u županiji, vodi se istraga zbog niza počinjenih nezakonitosti.

Istraga zbog dugova


Protiv pojedinih bivših ministra već su podignute tužbe, a protiv bivšeg premijera Zvonke Jurišića, koalicijskog partnera SDP-a i SDA, vodi se intenzivna istraga. U Lagumdžijinoj ironičnoj konstataciji o dugovanjima u županiji s hrvatskom većinom, krije se i formulacija da, eto, Hrvati bez problema nisu u stanju voditi jednu županiju, a kamo li federalnu jedinicu. I dok HSP, NSRzB, SDP i SDA vode pregovore o formiranju vlasti u Federaciji BiH, ZHŽ-u prijeti potpuna blokada od Federalne porezne uprave.

Ključne riječi

Komentara 2

DZ
dzalic
20:41 01.02.2011.

Pa dobro je im čovjek rekao da su oni koji vladaju izuzetno sposobni da opljackaju svoj narod ,sigurno ce biti bolje proracunskim korisnicima da to Lagumdjija nije rekao jer im je netko ukrao godisnju placu i to celnik gledajte ovo HRVATSKE STRANKE PRAVA i umjesto da se govori sto vise o tom ko je bio na celu te županije i ko je opljackao županiju ovdje se optužuje covjek koji upozorava na kriminal pa zbilja ljudi dali smo mi normalni i koja treba biti budala pa progutati takva piskaranja i optuživati Lagumdjiju samo sto je čovjek druge vjere ili druge nacije ili dolazi iz druge stranke Mi Hrvati zbilja nismo dotakli dno i nama zbilja trebaju da dopuste osnutak trecei entitet da se mi uvjerimo da Hrvatskoj politickoj eliti on treba da oni ostvare svoje osobne interese a to je da opljackaju sve sto se može oteti od ovog vrijednog i naoacenog naroda .Nijeli ZHŽ-a primjer ili možda je najveci je primjer HERCEG-BOSNA

DZ
dzalic
20:45 01.02.2011.

Postojili neki novinar kod vas a da nije na platnom spisku HDZ pokret za treci entitet

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?