Sarajevo

22. međunarodni sajam knjige i učila otvorio svoja vrata

smotra
Ivana Bešlić
22.04.2010.
u 09:14

O nagradama če odlučivati žiri u sastavu: Marina Trumić, Ljubica Ostojić, Almir Kurt, dr. Nina Alihodžić Hadžialić, Jasmina Musabegović, Salih Fočo i Željko Grahovac. Cijena ulaznice je 1 KM, a za organizirane grupe ulaz je slobodan.

U Sarajevu je jučer 22. međunarodni sajam knjige i učila otvorio svoja vrata za sve ljubitelje knjige i kulture. Sajam se održava u dvorani “Mirza Delibašić” i sajamskoj dvorani, a bit će otvoren do ponedjeljka, 26. travnja svakim danom od 10 do 19 sati. Na sajmu će biti promovirana najnovija izdanja iz 2009. i 2010. godine.

Tu su predstavljena djela Federalnog ministarstva prosvjete i znanosti, Književne fondacije “Fra Grga Martić” iz Kreševa, HGK, Knjižnice za slijepe i slabovidne osobe u BiH, Izdavačke kuće Hamidović, NUB BiH, Međunarodnog centra za mir iz Sarajeva, Vijeća Europe u BiH, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice i Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Na samom zatvaranju sajma bit će dodijeljene međunarodne nagrade za prijevod, uredništvo, časopis, oblikovanje knjige, štand, izdavački pothvat godine, najbolju promociju djela na sajmu, životno djelo za književno stvaralaštvo, životno djelo za izdavaštvo, specijalna nagrada za djela iz umjetnosti, specijalna nagrada za dugogodišnji doprinos promicanju kulture i organizaciji sajma te za znanost i udžbenike, piše Sarajevo-x.

O sajamskim nagradama odlučivat će žiri u sastavu: Marina Trumić, Ljubica Ostojić, Almir Kurt, dr. Nina Alihodžić Hadžialić, Jasmina Musabegović, Salih Fočo i Željko Grahovac. Ove godine na sajmu sudjeluje više od 200 izlagača iz regije. Cijena ulaznice je 1 KM, a za organizirane grupe ulaz je slobodan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije