nakon prekida sjednice

Zelenika: Žao mi je što je propuštena prilika za izbor gradonačelnika

Twitter/N1
05.02.2021.
u 20:33

Zelenika je ikzrazio nadu da će 10. veljače kada je zakazan nastavak sjednice Vijeća, imati kvorum i krenuti u drugi, treći krug izbora gradonačelnika Grada Mostara

Nakon što je prekinuta sjednica Gradskog vijeća Mostar, jer nije bilo kvoruma, medijima se obratio Ivan Zelenika, novi predsjedatelj Gradskog vijeća Grada Mostara iz HDZ-a BiH.

“Žao mi je što je propuštena prilika za izbor gradonačelnika”, poručio je Zelenika.

"Došlo je do prekida sjednice jer se nismo mogli usuglasiti oko datuma nastavka sjednice, no i to smo riješili. Klub Bošnjaka predlagao je datum za koji nam se činilo da je dug s obzirom da smo građanima Mostara ostali dužni nakon toliko godina neodržavanja izbora u gradu Mostaru i neizbora novoga gradonačelnika", pojasnio je Zelenika.

Izrazio je nadu da će 10. veljače kada je zakazan nastavak sjednice Vijeća, imati kvorum i krenuti u drugi, treći krug izbora gradonačelnika Grada Mostara.

Jedan od njegovih zamjenika Salem Marić kazao je da je sjednica bila na “rubu” poslovnika, javlja N1. 

Nakon što nije prošao zahtjev Kluba Bošnjaka, vijećnici Koalicije za Mostar napustili su sjednicu Gradskog vijeća Mostar. BH Blok je tražio nastavak sjednice u srijedu u 13 sati obzirom da nema dvotrećinske većine glasova, odnosno kvoruma za glasovanje u drugom krugu glasovanja. Odluka je izglasana, te je sjednica prekinuta.

U prvom krugu glasovanja Mario Kordić kandidat HDZ-a BiH dobio je 14 glasova, Zlatko Guzin iz SDA 11, a Irma Barlalija iz BH Bloka 5 glasova. Suzdržanih je bilo pet.

S obzirom na to da nijedan od predloženih kandidata u prvom krugu glasanja nije dobio potreban broj glasova ulazi se u drugi u koji su ušli Kordić i Guzin.

Ključne riječi

Komentara 1

IJ
I ja tebi
21:21 05.02.2021.

Pomušaj krađe izbora nije bilo dovoljno pa sad pokušavaju opstrukcijom izbora gradonačelnika zagorčati život mostarcima . Koje nule i ološ. Pljuccc

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?