inauguracija Trumpa

Snježana Dodik plaća troškove putovanja i boravka u SAD-u

Snježana Dodik
20.01.2017.
u 13:00

Supruga predsjednika Republike Srpske Snježana Dodik odazvala se pozivu da nazoči svečanoj inauguraciji novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trumpa, tvrdi se u priopćenju iz Ureda entitetskog predsjednika, koji je od 17. siječnja pod sankcijama SAD-a.

-Gospođa Dodik će inauguraciji nazočiti s izaslanstvom Republike Srpske, a troškove njezinog putovanja i boravka u SAD-u u potpunosti snosi ona - stoji u priopćenju. 

Iz Vlade RS-a je također priopćeno da premijerka RS-a Željka Cvijanović službeno boravi u Washingtonu gdje će nazočiti, kako je priopćeno iz entitetske vlade, „inauguraciji novog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, te pratećim događajima u okviru inauguralne svečanosti“.

-Budući da inauguraciji i pratećim ceremonijama nazoče najistaknutiji predstavnici političkih struktura u SAD-u, posjet Cvijanović će biti iskorišten i za ostvarivanje kontakata s predstavnicima nove američke administracije i drugim uglednim zvanicama koji će u naredne četiri godine biti važni u kreiranju i provođenju politika SAD-a - navodi se u priopćenju iz entitetske vlade.

Poziv za posjet Washintonu, kako se dodaje, predsjednica Vlade je dobila od Kongresnog odbora za inauguracijske ceremonije koji je odgovoran za organizaciju ceremonije polaganja zakletve predsjednika SAD-a i svečanosti koje prate inauguraciju.

SAD je 17. siječnja uveo sankcije predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku.

Kao rezultat sankcija, svaki dio imovine ili interes za imovinu Milorada Dodika, a koja je u posjedu ili pod kontrolom osoba iz SAD-a ili koja se nalazi unutar SAD-a, je blokiran. Pored toga, generalno su zabranjene transakcije državljana SAD-a koje uključuju Dodika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?