sajam u mostaru

Prilika za izvoz vina na kinesko tržište

asddassd
04.04.2017.
u 13:27

 Narodna Republika Kina godišnje uveze vina iz cijelog svijeta u iznosu od tri milijarde eura i Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, koji je otvoren danas, dobra je prilika da se iskoriste te mogućnosti.

To je istaknuo ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, nakon što je sa zamjenikom ministra poljoprivrede NR Kine Qu Dongyuom obišao  štand projekta 16+1-  Narodne Republike Kine i 16 zemalja srednje i istočne Euope. U Mostaru je prisutno 10 zemalja te regije, uključujući sve susjede BiH, a prisutni su i važni distributeri vina iz Kine.

- Suština je da u ovoj regiji proizvodimo kvalitetna vina po europskom standardu, s geografskim porijeklom, da imamo jedan logistički centar u regiji, da imamo poznatog kupca u Kini i da vino s prostora ove regije izvozimo u NR Kinu - naveo je Šarović.

Po njegovim riječima, samo tijekom jedne godine NR Kina kupi vina u svijetu u iznosu od tri milijarde eura.

- Naša vina su kvalitetna, a ovo je lijepa prilika da iskoristimo mogućnosti koje nam se pružaju u okviru platforme 16+1. I u tom smislu zadovoljan sam što koristimo priliku u Mostaru. Mislim da smo na dobrom putu i da će se vina s ovog prostora naći na tržištu NR Kine - zaključio je ministar Šarović.

Zamjenik ministra Qu Dongyu naglasio je da je Kina u potpunosti posvećena implementaciji smjernica sa samita u Rigi i želi suradnju sa zemljama centralne i istočne Europe, želi promovirati sve potencijale koje ove zemlje imaju, te graditi prijatejstvo i pružiti ruke jedni drugima.

- Mi u Kini zaista promoviramo suradnju sa zemljama centralne i istočne Europe i trudimo se da unapređujemo ekonomske odnose i poslovnu suradnju. Zaista mi je zadovoljstvo što vidim veliki broj kineskih firmi koje sudjeluju na Sajmu - zaključio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?