Promocija 74 diplomanta

Posavina sveučilišno središte

11.12.2016.
u 09:00

- Dragi diplomanti, magistri struke, završili ste jedno poglavlje svoga života, na čemu vam iskreno čestitam. Jedan od vaših životnih ciljeva je uspješno završen, no do njega niste mogli doći bez čvrste nakane uhvatiti se u koštac sa svim izazovima. Iskreno se nadam kako će vas ista ta odlučnost i dalje pratiti. Ne zatomite želju za daljnjim uspjesima, a na tom putu bit ćemo vam iskreni partneri i čvrsta potpora, no morat ćete imati na umu da ćete buduće životne zadaće polagati integralno, a ne parcijalno ili kroz kolokvije, kao što ste to do sada činili. Prihvatite taj izazov. Pobjeđivat ćete i ostvarivati se onoliko koliko u vama bude vatre i strasti za uspjehom te ako budete odlučno, ustrajno i teško radili i učili. Ostvarite svoje snove, ostvarite uspjeh, ali nikada, nikada ne prestanite biti čovječni. Postati i ostati čovjekom najviši je vrh koji čovjek može osvojiti, istaknuo je u svom obraćanju dekan Filozofskog fakulteta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić na promociji čak 74 diplomanta u Orašju.

Pristupili akademskoj zajednici

Promocija je okupila u Centru studiranja u Orašju veliki broj roditelja i prijatelja diplomanata, tako da je studentski amfiteatar Centra u Orašju bio pretijesan primiti sve koji su željeli sudjelovati u tom svečanom trenutku stupanja u akademsku zajednicu njihovih najmilijih. Mnogi su strpljivo čekali ispred dvorane završetak ceremonijala. Diplomanti su na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u Centru studiranja u Orašju valjano svladali studij i položili sve ispite. Diplomantica Ivana Maskaljević je uime diplomanata zamolila dekana da obavi svečani čin prisege i odobri uručenje diploma.

Zahvalnost roditeljima

Dekan im je dodijelio akademski naslov prvostupnika, magistra struke i menadžera za odnose s javnošću za 74 diplomanta, od kojih su 44 prvostupnika, 29 magistara struke i 1 po starom programu (socijalni rad, novinarstvo, engleski jezik i književnost).

Dekan Tomić nije propustio priliku zahvaliti nastavnom kadru koji je sudjelovao u izobrazbi studenata prenoseći im nesebično svoje znanje koje će ih voditi u njihovu profesionalnom usmjerenju. Posebno je zahvalio roditeljima. - Zasigurno nema veće ljubavi od roditeljske. Znam da ste ponosni na svoju djecu i zaslužili ste biti dionicima ovog svečanog čina. Vaše odricanje, nesebičnost i spremnost na žrtvu bili su veliki poticaj i temelj za uspjeh vaše djece. Hvala vam što ste nam ih povjerili da ih odgajamo i obrazujemo. Zato ovaj dan u Orašju slavimo uspjeh i znanje. Hvala svima koji su došli u Orašje gdje nas je povezala želja da gradimo bolje i ljepše društvo nego što je danas. Ne posustanimo i ne odustanimo. Potrebni smo društvu i društvo je potrebno nama. Hvala svima za sve što ste učinili za našu akademsku zajednicu, za naš i društveni uspjeh, zaključio je dekan prof. dr. sc. Tomić. Svečanost u Centru studiranja u Orašju uljepšao je svojim notama i zbor Adoro.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?