Otvara se veliko gradilište

Počinje gradnja obilaznice, projekta na koji Kiseljak čeka već dva desetljeća

cesta izgradnja
23.05.2022.
u 19:25

Rok za završetak radova je godinu dana, a financijska vrijednost prve faze iznosi nešto više od četiri milijuna konvertibilnih maraka

U sljedećih 15-ak dana u Kiseljaku otvara se veliko gradilište. Naime, izvođači radova tvrtke HP Investing d.o.o Mostar, Jata group Srebrenik i Rought Itd koja će nadzirati radove, s investitorom JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine ovih su dana potpisali ugovor o gradnji te će, ako to vremenske prilike dopuste, u navedenome roku započeti s realiziranjem prve faze izgradnje obilaznice, piše Večernji list BiH.

Gradnja mosta

Rok za završetak radova je godinu dana, a financijska vrijednost prve faze iznosi nešto više od četiri milijuna konvertibilnih maraka. Prema riječima Ljube Pravdića, direktora JP Ceste Federacije BiH, prva faza podrazumijeva izradu kružnoga raskrižja na magistralnoj cesti M5 Gromiljak - Kiseljak - Blažuj s pripadajućim odvojcima, potom dijela trase između raskrižja i mosta, gradnju mosta na rijeci Lepenici kao i dijela trase čija je gradnja predviđena prvom fazom projekta. Druga faza projekta puno je zahtjevnija i skuplja jer je njome predviđena gradnja tunela. Pravdić je prigodom potpisivanja ugovora o realiziranju prve faze investitore i predstavnike općinskih vlasti izvijestio kako su pokrenute aktivnosti iznalaženja sredstava za drugu fazu te izrazio optimizam da će financijska konstrukcija biti zaokružena kako bi se završetkom prve faze moglo nastaviti s projektom na koji Kiseljak čeka godinama. Kako je istaknuo načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak, na ovaj se projekt čeka više od dva desetljeća godina.

- Za Kiseljak je ovaj projekt od iznimne važnosti jer ćemo gradnjom obilaznice rasteretiti promet kroz samo središte Kiseljaka koje je među prometno najopterećenijima u Bosni i Hercegovini. Obveza općinskih vlasti je nastaviti radove na regulaciji korita rijeke Lepenice - kazao je prigodom potpisivanja ugovora o prvoj fazi projekta obilaznice u Kiseljaku načelnik Mišurić Ramljak.

Eksproprijacija zemljišta

Općinska administracija s Mišurićem Ramljakom na čelu dobila je pohvale za dosad odrađen dio posla koji uključuje i eksproprijaciju zemljišta, čime su stvoreni uvjeti za početak radova na projektu čiju realizaciju Kiseljak već dugo čeka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?