Mladen Bosić:

Dodik neće dočekati kraj mandata na funkciji predsjednika RS-a

Mladen Bosić
04.06.2015.
u 13:52

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić tvrdi kako predsjednik RS-a Milorad Dodik neće završiti mandat na toj funkciji, aludirajući na mogućnost da Dodik krivično odgovora za određene zluporabe, dok za Vladu Željke Cvijanović tvrdi da je manjinska i da iza nje ne postoji skupštinska većina. - Uvjet da Dodik ne dočeka kraj mandata na funkciji predsjednika RS-a jeste da u RS-u profunkcionira pravna država u najmanjem mogućem obujmu - kazao je Bosić

Naveo je da je spremajući se za obranu po tužbi Dodika analizao brojne afere u kojima su milijuni maraka izneseni iz RS-a. Upitan gdje bi to Dodik mogao završiti, Bosić je dodao da bi rekao "možda u zrakoplovu, kao i 1992. godine“. Bosić je na tiskovnoj konferenciji kazao kako je u sudskom procesu koji Dodik vodi protiv njega predao, kako je naveo, šest dokumentiranih afera u kojim je i slučaj poduzeća "Nikola Tesla“ na koji su upozoravali prije godinu dana, dok tužiteljstva u RS-u otvaraju slučajeve u kojima su odgovorni već napustili RS i nisu dostupni organima gonjenja kao što je slučaj Bobar banka, Balkan investment banka, "Birač“, slučaj Mile Radišić... Kada je u pitanju stabilnost aktualne Vlade, Bosić je ustvrdio kako će vlada Željke Cvijanović, kao manjinska i bez skupštinske većine od potrebna 42 poslanika, pokušati da u sljedećem razdoblju radi tako što će skupljati glasove i potporu od sjednice do sjednice. "Ta vlast je nastala na takav način, kupujući potrebnu skupštinsku većinu i posljedica ovakvog stanja u RS-u je i politička korupcija, što, nažalost, omogućava i Izborni zakon za koji ćemo pokušati da ozdjelujemo značajne promjene u sljedećem razdoblju", rekao je Bosić. Izrazio je nezadovoljstvo jer istražni organi "žmure na političku korupciju“. Bosić je dodao kako iz toga razloga poslanici Saveza za promjene traže posebnu sjednicu Narodne skupštine, te za to imaju pismenu potporu 39 poslanika, u koja nisu uključena, kazao je, tri potpisa koja pripaju SDS-u, ali su "ih odnijeli ljudi koji su napustili SDS“. "U sljedećem razdoblju očekujemo kako ćemo imati i više od 42 potpisa i naši cilj je da smijenimo aktualnu vladu, te da u dogovoru s ostalima koji smatraju da više ovako ne može, formiramo novu vladu", rekao je predsjednik SDS-a. Odbacio je kao laž tvrdnje SNSD-a da SDS i Savez za promjene u Sarajevu rade protiv interesa RS-a, uključujući i pitanje mehanizma koordinacije gdje je ostao isti stav utvrđen u RS-u.Pokušaj Željke Cvijanović da od toga napravi slučaj je čista laž", rekao je Bosić i naveo da Savez za promjene neće prihvatiti kreditno zaduženje kojim bi vlast RS-a gradila zgradu za njene predstavnike u organima BiH, a novac za to bi morali vraćati građani RS-a.

Ključne riječi

Komentara 2

KR
krtica
02:28 06.06.2015.

izgleda da je atentat u pripremi! never know!!!

BE
bendz
01:58 06.06.2015.

He, he, neces ni ti docekati Dodikov kraj mandata. Otjerat ce te usranom motkom iz saveza za kalifat.Niko ne voli gnjide i uhode.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?