Agrokor stabilizira poslovanje

Crnjac: Možda su rokovi dulji, ali sada Konzum izmiruje svoje obveze

Konzum
07.09.2017.
u 08:00

Na sastanku Pregovaračkoga tima dobavljača Konzuma, koji je formirala Udruga poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine, s predstavnicima Konzuma BiH i Poslovnog sustava Mercator, koji je održan u Sarajevu, upućen je poziv bh. dobavljačima potpisati aneks ugovora o poslovnoj suradnji s Mercatorom BiH i nastaviti normalno poslovnu suradnju s Konzumom BiH, a nakon što su ispunjeni preduvjeti, odnosno donesena odluka Privremenog vjerovničkoga vijeća Agrokora o razdvajanju Konzuma BiH i Mercatora BiH te dokapitalizaciji Konzuma BiH, piše Večernji list BiH. 

Ledo i Kiseljak

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora donijelo je prošloga tjedna u Zagrebu odluku o davanju suglasnosti izvanrednom povjereniku za dokapitalizaciju Konzuma BiH u iznosu od 68,7 milijuna KM kroz društva Ledo Čitluk i Sarajevski kiseljak.

Vijeće je, također, podržalo odluku da Agrokor Konzumu BiH osigura svježu likvidnost u iznosu do 29,7 milijuna KM. Miljenko Mićo Crnjac, voditelj pregovaračkoga tima dobavljača, rekao je za Večernji list kako se stanje normalizira te kako se situacija u BiH znatno razlikuje od one u Hrvatskoj kada su u pitanju dobavljači i isplata dugovanja. - Sada je na svakoj tvrci dogovoriti na koji način će Konzum prema njoj isplatiti dugovanja. Trenutačne isporuke plaćaju se u skladu s dogovorom. Možda su rokovi naplate malo dulji, ali za sada nema problema. Očekujemo kako će zadnji postupci koji su poduzeti u cijelosti normalizirati situaciju te kako ćemo nastaviti normalno poslovati - rekao je Crnjac za Večernji list. Dodao je kako dio informacija koje se pojavljuju u javnosti ne odgovara činjeničnom stanju te je poručio kako će se nastaviti raditi na otklanjanju svih poteškoća koje se pojavljuju u procesu podmirivanja dugovanja Konzuma prema bh. dobavljačima.

Poštivanje dogovora

- Ne može se usporediti stanje kod nas u BiH sa stanjem u Hrvatskoj. Netočne informacije koje se pojavljuju u medijima samo dodatno otežavaju proces. I uz to, ne vidimo ni jednog razloga da se započeti procesi ne završe i da dobavljači, u skladu s dogovorom koji postignu s Konzumom, ne naplate svoja potraživanja - zaključio je Crnjac. Tako bi nakon nekoliko mjeseci drame oko stanja u Konzumu konačno trebalo doći do konsolidacije.

Može se zaključiti kako dobavljači nemaju više razloga za brigu te kako je samo pitanje rokova koje dogovore u kojima će im biti isplaćena dugovanja. Sve manje se spominje i mogućnost da će dio radnika Konzuma ostati bez posla. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?