Mirza Bašić osvojio ATP u Sofiji

U finalu sam imao i malo sreće

13.02.2018.
u 08:00

Bosanskohercegovački tenisač Mirza Bašić osvojio je svoju prvu ATP titulu u karijeri.

Dvadesetšestogodišnji Sarajlija je u finalu ATP 250 turnira u Sofiji svladao rumunjskog tenisača Mariusa Copila rezultatom 2:1 u setovima nakon 2 sata i 20 minuta igre.

Najbolji tjedan u karijeri

- Meni je ovo bio prvi finale u karijeri. Imao sam i malo sreće protiv Copila. Ovaj tjedan svakako je bio najbolji u mojoj karijeri jer sam se probio i među top 100 tenisača na ATP ljestvici - kazao je Bašić nakon finalnoga meča.

Napredak za 52 mjesta

Bašić je postao prvi tenisač koji je osvojio ATP turnir kao kvalifikant još od ožujka prošle godine, kada je to učinio Nijemac Peter Gojowczyk osvojivši Moselle Open u francuskom Metzu.

Nakon ulaska u turnir kroz kvalifikacije, na turniru je, prije finala protiv Copila, svladao Mayera (6:4, 6:1), Kohlschreibera (7:5, 7:6), Marterera (6:4, 4:6, 6:3) i Wawrinku (7:6, 6:4). Osvajanjem ATP turnira u Sofiji Mirza Bašić dobio je 255 bodova, što mu donijelo napredak za čak 52 pozicije i trenutačno se nalazi na 77. mjestu ATP ljestvice, što mu je ujedno i najbolji ranking karijere. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije