Rukomet

“Kćeri bure” 17. pobjedom obranile naslov prvaka

Grude, 9.4.2016. Grude Autoherc - Jedinstvo Adler 30:21 (13:12) Ana Vrancic zavlaci
11.04.2016.
u 07:00

Rukometašice HŽRK Grude Autoherc nove su, naravno, i stare prvakinje BiH. One su praktično prvakinje već tjednima, ali nakon što su u subotu svladale drugoplasiranu ekipu s ljestvice, Jedinstvo Adler iz Tuzle (30:21), nestala je i teorijska mogućnost da im naslov, ipak, nekako izmigolji...

Prokišnjavanje krova

Naša je novinarska ekipa malo zakasnila na utakmicu i nije vidjela da je veći dio prvog poluvremena rezultat bio tijesan. Naime, kada smo došli pred dvoranu Bili brig, gdje Gruđanke ugošćuju sve svoje protivnice, jedan nam je lokalni mangup rekao da se utakmica tamo ne igra “jer su je zauzeli vaterpolisti”. Nije nam bilo jasno o čemu to veseli momak priča. On se onda uozbiljio i rekao da “krov dvorane prokišnjava, a na parketu su umjesto rukometašica raspoređene kante u koje curi voda”. “Upalili” smo sjetivši se jedne humanitarne utakmice u istoj dvorani u zimu 2015. godine, kad su s krova na parket curili potočići. Pa, kad smo taj podatak spomenuli u novinskom izvješću, nekim lokalnim čelnicima nije bilo pravo... Momak nas je uputio u Školsku sportsku dvoranu, u koju je utakmica “prebačena”. A tamo je dvjestotinjak gledatelja “tuklo” dlanove i “lomilo” grla bodreći svoje heroine na putu k pobjedi, jer je poluvrijeme završilo “mršavom” prednošću Gruđanki (13:12). Mora da je trenerica Zlata Zubac na odmoru malo očitala bukvicu i dala smjernice kako igrati, da pobjeda slučajno ne bi pobjegla. Tako je i bilo, jer su cure “ubacile u petu”, brzo napravile niz 7:1, i do kraja digle razliku na devet pogodaka (30:21). Tuzlanke su se bile zbunjene, u njihovoj je obrani curilo jače nego krov dvorane Bili brig... A “razbranila” se i domaća vratarka Anica Gudelj, koja je ukrotila 15 projektila korpulentnim i iskusnim gošćama... Kad je susret završio, grudske igračice s trenericom Zubac i čelnicima kluba razdragano su zaigrale kolo i primale čestitke sa svih strane. Čestitale su i Tuzlanke, kao i grudski načelnik Ljubo Grizelj. Čestitanja su se nastavila na večeri “Kod Barića”. Izrezana je golema torta, navodno teška 27 kg. Hm, nama se činilo da nema ni grama više od 26...

Bez previše euforije

Trenerica Zubac nije dopustila veliku euforiju. Ona je pobjedu i naslov tretirala kao “normalu”, pa dodala da “nije vrijeme za slavlje dok sve ne završi”. Valjda je pod “sve” mislila da treba pobijediti i u preostalih pet prvenstvenih kola i sezonu završiti bez poraza. Naravno, osvojiti i Kup BiH, gdje su se Gruđanke plasirale u polufinale (završnica se igra krajem svibnja). Ali, trenerica je čestitala 18. rođendan i punoljetnost Nikolini Čuturi, koji je “pao” baš na 9. travnja. Nikolina ga je čestitala i sama sebi, zabivši pet pogodaka Jedinstvu... Isti broj lopti u mrežu Have Huskić (koja je puno toga i ukrotila, pa i tri sedmerca) poslale su još Amanda Marić,Ana Vrančić i Andrea Prusina, gol manje dala je Anita Azinović. Josipa Braćić je “pretjerala”, jer je mrežu pogađala šest puta.

Za Gruđanke još su nastupile rukometašice: Anđela Milas, Marija Gudelj, Klara Mikulić, Tina i Matea Bandić, Ana Kondža i Ana Nikić. Za Jedinstvo Adler, ekipu koju trenira Zvjezdan Tomić, igrale su: Indira Horozović 1, Marija Belušević, Nermina Kušmić 2, Marijana Sorak 4, Zorica Bošković 5, Sanja Katić 3, Sabina Zupčević 2, Admira Zvekić 4, Amila Dervišbegović i Jasmina Osmanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije