Rukomet

Izviđač CO je četvrti sudionik završnice Kupa

BiH; 29.03.2017. Mostar;Dvorana Bijeli Brijeg, Kup utakmica  Zrinjski -Bosna 27-21 Snimio:Stole Lasic
06.04.2017.
u 10:00

Kao što se i očekivalo, Izviđač Central osiguranje sigurnom pobjedom u uzvratnoj utakmici protiv Konjuha 32:21 osigurao je plasman u završnicu rukometnog Kupa.

Dobivena pozicija

U stvari, Izviđač CO je, za razliku od ostalih polufinalista, jedini imao dobivenu poziciju i poslije prve gostujuće utakmice u kojoj je slavio 30:26. U uzvratu skauti su bili još uvjerljiviji, a “posao” su zaključili za samo 15 minuta. Naime, početkom 16. minute na semaforu je pisalo nevjerojatnih 10:0, da bi gosti upravo u toj minuti sa sedam metara postigli svoj prvi pogodak. Uz dobru obranu, gostujuće strijelce “začarao” je Josip Kvesić koji je za početnih dvadeset minuta skupio 10 obrana, poslije su mu se priključili kolege Marko Ivanković s pet te mlađahni Ante Grbavac sa sedam obrana. Gostujući vratari imali su devet obrana, Bojić tri, a Sirćo šest.

Dakle, već nakon petnaestak minuta znao se pobjednik pa je u nastavku utakmice trener domaćih Zdenko Grbavac dao priliku svim igračima. Nakon dulje odsutnosti na terenu su bili Josip Šarac te Matej Marković koji su se oporavili od bolesti odnosno ozljede. Treneru Izviđača Grbavcu utakmica je dobro došla za kakvu-takvu provjeru forme jer poslije završetka natjecanja u SEHA ligi Ljubušaci su na “čekanju” sve do doigravanja za prvaka. Svakako trebat će trenerskoga umijeća, a i samodiscipline kako bi se tijekom stanke, koja će potrajati četrdesetak dana, momčad zadržala u natjecateljskom ritmu.

Podsjećamo, ostali polufinalisti - Zrinjski, Borac i Krivaja u uzvratnim utakmicama četvrtfinala nadoknadili su velike zaostatke iz prvih utakmica. Uglavnom, uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa BiH, u muškoj konkurenciji, pokazale su da domaći teren znači veliku prednost. Prema tome, na završnom turniru, uz Izviđač CO, nastupit će Zrinjski, Borac m:tel i Maglaj.

Rezultati četvrtfinala Kupa: Izviđač CO – Konjuh 32:21 (prva utakmica 30:26), Zrinjski – Bosna 27:21 (prvi susret 21:26), Borac m:tel – Vogošća Poljine Hills 27:18 (prvi susret 21:28), Maglaj – Krivaja 38:23 (prva utakmica 27:33).

Neprikosnovene Grude

U ženskoj konkurenciji bilo je manje zanimljivo jer su Grude i Jedinstvo neprikosnoveni, što su potvrdili i u Kupu. Uz branitelja trofeja Grude, polufinale su izborili Jedinstvo (Tuzla), Ilidža te Krivaja (Zavidovići).

Uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa, žene: Jedinstvo Atlas Relax – Izviđač Central osiguranje 41:17 (prvi susret 31:23), Grude – Mira 52:30 (44:27), Neretva – Krivaja 30:24 (19:32), Ilidža – Katarina 33:29 (28:29).

Završni turniri igrat će se 26. i 27. svibnja u ženskoj te 2. i 3. lipnja u muškoj konkurenciji, a domaćini će biti naknadno određeni.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije