POTRAGA ZA HULIGANIMA

Grčka policija uhitila još petoricu Hrvata, još najmanje 50 hrvatskih navijača u bijegu

grčka policija
EUROKINISSI/REUTERS
09.08.2023.
u 09:33

"Hrvatski huligani tvrde da su došli u Grčku kako bi 'psihološki podržali' svoju momčad, iako su znali da je UEFA zabranila dolazak gostujućih navijača. Naravno, ne mogu objasniti zašto su stigli pred OPAP Arenu, naoružani palicama i oštrim noževima", piše grčki portal Newsit

Prva utakmica trećega pretkola Lige prvaka između Dinama i AEK-a odgođena je za 15. kolovoza nakon što su u noći s ponedjeljka na utorak u Ateni izbili sukobi među huliganima u kojima je jedan navijač AEK-a smrtno stradao, a više osoba je ranjeno.

Gotovo 100 osoba je uhićeno od čega 87 Hrvata. Prema informacijama, procjenjuje se da je još najmanje 50 hrvatskih navijača u bijegu, a u tijeku su laboratorijska istraživanja DNK i drugih dokaza za identifikaciju počinitelja ubojstva

Grčki Newsbomb piše da je policija u noći s utorka na srijedu uhitila petoricu hrvatskih huligana. Pokušali su se ukrcati na brod prema Italiji. Odvedeni u policiju postaju, ispitani pa prebačeni u Atenu. Portal Newsit je dan nakon teških događaja pisao o stanju u glavnome gradu. "Privedenih navijača je toliko da zauzimaju više katova. Policiji tvrde da su ih napale grčke obitelji kod AEK-ova stadiona. Naravno, ne mogu objasniti zašto su stigli pred OPAP Arenu, naoružani palicama i oštrim noževima", piše grčki portal.

"Hrvatski huligani tvrde da su došli u Grčku kako bi 'psihološki podržali' svoju momčad, iako su znali da je UEFA zabranila dolazak gostujućih navijača. Kazali su kako su htjeli utakmicu gledati iz kafića u blizini stadiona. Nitko nije mogao prepričati što se dogodilo s preminulim momkom, tvrde da ništa nisu čuli ni vidjeli", stoji u tekstu čiji ih autor opisuje riječima: "Izgledom podsjećaju na naciste."

Podsjetimo, na preminulom 29-godišnjaku su ostali DNK ostaci osobe koja ga je ubila, stoga grčka policija uzima uzorke svih privedenih u nadi (i uvjerenju) da će među njima pronaći odgovornog. Trenutno se pregledavaju i njihovi automobili. "Policija procjenjuje da je među navijačima četiri ili pet vođa. Sastavili su 'crvenu listu' 40-ak najopasnijih huligana", piše portal.

Osim toga najavljuje se i istraga unutar grčke policije kojoj je čitava masa automobila s naoružanim huliganima uspjela promaknuti i doći sve do Atene. Ista ta policija i dalje traga za pripadnicima navijačkih skupina koji se skrivaju. U sinoćnoj akciji u jednom od hotela smještenom u centru Atene, policija je tvrdila kako je uhitila devet huligana, no na posljetku se ispostavilo da je riječ o najobičnijim turistima (kasnije su pušteni na slobodu).

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije